Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Alexandria are buget! Recomandat

Consilierii locali s-au intrunit ieri in sedinta ordinara Consilierii locali s-au intrunit ieri in sedinta ordinara

Cu toate că dezbaterea publică privind bugetul municipiului reşedinţă de judeţ, organizată de primărie, nu a adunat prea mulţi alexăndreni în sala mare de consiliu, ieri, aleşii locali au aprobat veniturile şi cheltuielile pentru anul 2013.

Consilierii locali s-au întrunit în şedinţă ordinară, iar pe ordinea de zi, deşi iniţial era înscris un singur proiect, cel de buget, primarul Victor Drăguşin le-a cerut colegilor aleşi să discute şi „acordarea unui mandat special, reprezentantului Consilierului local al municipiului Alexandria, în Adunarea Generală a Asociaţiei de Dezvoltare Intercomunitară „Teleormanul”.  Ambele proiecte au fost aprobate, însă cel de buget a stârnit câteva nelămuriri şi nemulţumiri adresate de consilierii locali ai PD-L, Florenţiu Tănase şi Florin Titirişcă. Astfel, la capitolul finanţare instituţii de învăţământ, Titirişcă i-a întrebat pe cei doi aleşi locali, directori de şcoli, Iuliana Stancu şi Gina Curea, dacă sumele alocate sunt suficiente. Acestea au spus că bugetul nu le va ajunge, aşa cum s-a întâmplat de altfel şi în anii anteriori, însă ca şi în dăţile trecute, acestea speră într-o rectificare de buget, spre finalul anul. Victor Drăguşin a completat, spunând că nu autoritatea publică locală stabileşte cheltuielile şi veniturile şcolilor, referindu-se la bugetul de funcţionare. În ceea ce priveşte cheltuielile cu salariile cadrelor didactice, edilul şef a ţinut să precizeze că nu vor fi probleme în acest sens, însă, nu sunt bani pentru acordarea drepturilor câştigate în instanţă.
Discuţii s-au purtat şi la capitolul rambursări de credite, unde tot Titirişcă a fost cel care a cerut să i se comunice dobânzile plătite la credite, în 2012. Primarul i-a oferit răspuns, spunând că legea prevede ca acesta să facă o cerere în scris, iar reprezentanţii autorităţii publice îi vor răspunde în termnul legal. În schimb, Florenţiu Tănase a afirmat că se alocă mult prea mulţi bani pentru ştrand şi că în buget nu sunt prevăzute fonduri pentru construirea unor centre pentru tineri, aceştia mergând astfel în baruri şi cluburi. Tot primarul a răspuns acestei afirmaţii: „Nu trebuie să ne speriem, pentru că ştrandul este singurul obiectiv care mai atrage tinerii din baruri. În ceea ce priveşte construirea de centre pentru tineri, avem 3 variante: am discutat deja cu conducerea Universităţii Valahia să ne dea cantina, pe care să o amenajăm în acest sens, apoi, după ce vom prelua cinematograful, avem varianta să organizăm acolo un centru şi mai avem varianta, cu Casa de Cutură, după ce vom semna contractul”.
Avem buget mai mic faţă de anul trecut
La dezbaterea publică cu cetăţenii, conducerea administraţiei publice locale a ţinut să precizeze că bugetul de anul acesta este mai mic faţă de cel din 2012, cu 1,6 milioane de RON, cu menţiunea că nu au fost luate în calcul sumele acordate de Uniunea Europeană.
În cele din urmă, ieri, hotărârea de buget a trecut cu 16 voturi pentru şi 3 abţineri.

 

înapoi la partea de sus