Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

ANRE a acordat autorizaţia de înfiinţare a centralei fotovoltaice la Roşiorii de Vede

Proiectul de construire a unei centrale fotovoltaice  de către primăria municipiului Roşiorii de Vede devine certitudine după ce, ieri, 24 iulie, Autoritatea Naţională de Reglementare în Energie (ANRE) a acordat autorizaţia de înfiinţare. Investiţia ar putea să ajungă la 4,2 milioane de euro.


În urmă cu mai bine de o lună de zile, Cristian Duică, primarul municipiului Roşiorii de Vede, declara pentru “Teleorman news” că în planurile administraţiei locale intră construirea unei centrale cu panouri fotovoltaice cuplată la reţeaua electrică de distribuţie. Unitatea va avea o capacitate instalată de 2,84 MW, şi luând în considerare valoarea medie a investiţiei într-un MW, de 1,5 milioane euro, investiţia ar putea ajunge la 4,2 milioane euro. Primarul roşiorean a declarat, însă, că valoarea proiectului certificată de studiul de fezabilitate este de circa 10 milioane de euro.
“E valoare nelicitată, la licitaţie probabil se va merge mai jos”, a spus acesta pentru presă.
Finaţare europeană
Pentru realizarea investiţiei, Municipiul Roşiorii de Vede va beneficia de o finanţare nerambursabilă în sumă de circa 46 milioane lei prin intermediul Axei prioritare 4 din Programul Operaţional Sectorial „Creşterea competitivităţii economice”, program cofinanţat din Fondul European de Dezvoltare Regională. Partea de cofinaţare din partea autorităţii administrative locale este de aproape 742 mii lei, reprezentând o cotă de 2% din valoarea cheltuielilor eligibile şi va fi achitată din bugetul local. După finalizarea investiţiei, autoritatea publică locală va deveni proprietara acesteia, va opera centrala solară şi nu va putea transfera această activitate unui operator economic.
Energia electrică ce va fi produsă de centrala solară va fi folosită exclusiv pentru consumul propriu al iluminatului public şi al instituţiilor publice de pe raza localităţii. Cu alte cuvinte, sediul primăriei, căminul de bătrâni, sălile de sport, stadionul, piaţa, sera, zona de agrement, vor beneficia de curent electric gratis. Acelaşi regim se va aplica şi pentru iluminatul public şi semaforizarea municipală.
Potrivit primarului oraşului, Cristian Duică, în acest mod se vor face economii serioase la bugetul local, având în vedere că numai pentru iluminatul public municipalitatea cheltuie în fiecare an peste 4 miliarde de lei vechi.
Ar mai fi de adăugat doar că panourile vor fi amplasate în încinta fostului CAP de la marginea oraşului.

înapoi la partea de sus