Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

„Atenţie! Ne faceţi de ruşine”

Consilierii locali s-au intrunit marti in sedinta extraordinara Consilierii locali s-au intrunit marti in sedinta extraordinara

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin s-a supărat foarte tare pe subalternii săi, marţi la şedinţa  Consiliului Local, ba, chiar mai mult, acesta i-a mustrat public că în situaţia în care mai greşesc, vor avea de suferit. Problema a fost creată de primul punct de pe ordinea de zi, respectiv „modificarea Anexei la HCL nr. 93 din 29 aprilie 2013 privind asocierea municipiului Alexandria, prin Consiliul local al municipiului Alexandria, cu SC Pieţe şi Târguri Alexandria SRL, în vederea constituirii Societăţii Comerciale cu răspundere limitată Termic Calor Serv”.

Consiliul Local Alexandria a fost convocat marţi, după amiază, la o şedinţă extraordinară, având pe ordinea de zi, patru subiecte, care nu suportau amânare. În afară de proiectul menţionat în rândurile de mai sus, a mai fost dezbătută de aleşii locali, schimbarea amplasamentului pentru echipamente loc de joacă Parc catedrală la Parc Pădurea Vedea, de asemenea, locul de joacă din zona cartierului 200 va fi mutat în Parcul Nai şi modificarea unei anexe la o hotărâre mai veche ce vizează însuşirea inventarului bunurilor care alcătuiesc domeniul public. Toate proiectele au trecut, însă cu mici dezbateri şi chiar prin întocmirea unui amendament, formulat de consilierul PD-L, Florin Titirişcă. Acesta a sesizat faptul că la articolul 15 din HCL 93 din 29 aprilie 2013, la „limitele de putere ale administratorilor”, la punctul c) se prevedea că „nu angajează credite bancare cu valori mai mari de 5 (cinci) miliarde de lei, fără avizul Adunării Generale a Asociaţilor”. Valoarea era uriaşă dacă ne gândim că în acte oficiale nu se mai scriu sumele în lei vechi, ci în lei noi.

Primarul ameninţă

„Un singur lucru, la articolul 15, din actul constitutiv ….Aceşti bani sunt bani noi, să ştiţi, nu bani vechi. Suma este imensă…dacă v-aţi gândit la cinci miliarde lei vechi ar trebui să punem 500.000 de RON, doar să nu fie, dar părerea mea este că ar trebui scos. Ar trebui să zicem: «Nu angajează credite bancare fără avizul Adunării Generale a Asociaţilor». Aşa este mai corect”, a declarat Titirişcă, reclamând astfel greşeala celor care au întocmit proiectul, dar în acelaşi timp, formulând şi un amendament. Răspunsul la sesizarea consilierului l-a dat edilul şef Drăguşin: „Corect! E o greşeală. Este vorba de 500.000 de lei şi vă rog să menţionaţi propunerea domnului consilier de a modifica la articolul 15, litera c) (…) Putem eventual, dacă domnii consilieri consideră că este o sumă mare să o diminuăm, dar nu putem nici ca pentru un credit de…100.000 de lei, să spunem, cerem acordul adunării generale. E o cutumă! (…) Şi încă un semnal, pentru colegii din aparatul tehnic: Fraţilor, hotărârea asta de Consiliu local, noi am rectificat-o pentru nişte conduri caen, valoarea era cu 5 miliarde de lei. Atenţie! Ne faceţi de ruşine. Faceţi-le în altă parte. Nu asta am modificat noi acum, am modificat codurile caen, iar dintr-o greşeală…bun, cine nu munceşte, nu greşeşte…dar ea trecuse de Consiliul local cu 5 miliarde de lei şi aici de grav”.
Mai trebuie adăugat faptul că hotărârea a trecut cu amendamentul formulat de  Florin Titirişcă.

înapoi la partea de sus