Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Cizme şi covoare persane, confiscate de poliţiştii locali alexăndreni

Victor Dragusin, primarul Alexandriei Victor Dragusin, primarul Alexandriei

În cadrul conferinţei de presă organizate luni, la sediul Primăriei Alexandria, primarul Victor Drăguşin a prezentat un raport al activităţilor şi acţiunilor derulate de agenţii de poliţie locală.

Acesta şi-a exprimat nemulţumirea în nenumărate rânduri, cu privire la lipsa de interes din partea acestei instituţii din subordinea administraţiei publice locale şi chiar la un moment dat i-a cerut demisia lui Eugen Hainangiu, şeful Poliţiei Locale. În afară de faptul că, din raportul prezentat, edilul şef a dedus că Poliţia Locală „a început să mai mişte”, Drăguşin a mai spus că „aşteaptă momentul când Poliţia Municipală va trece în subordinea Primăriei”. Când a ajuns la capitolul Poliţie Locală, Victor Drăguşin a început prezentarea raportului prin a spune că Hainangiu este în continuare în concediu medical. Astfel că, în această perioadă, şef interimar la comanda instituţiei a fost numit Dumitru Călin. Apoi, primarul a ţinut să facă publice câteva dintre acţiunile derulate de agenţii din subordine în ultimele luni. Potrivit raportului, poliţiştii locali au descoperit pe parcursul patrulărilor, prin oraş, 4 infracţiuni (3 de furt din avutul privat şi 1 de port de armă albă). De asemenea, în perioada de referinţă, s-au aplicat 354 de sancţiuni contravenţionale, valoarea acestora depăşind 80.000 de lei. Tot în raport se mai arată că au fost confiscate bunuri industriale în cuantum de 250 de lei, şi anume cizme şi covoare persane. Poliţiştii locali au mai depistat şi 8 persoane care au sustras flori din zona centrală a municipiului reşedinţă de judeţ, ba, chiar mai mult decât atât, au dat şi amenzi conducătorilor auto care au staţionat în locuri nepermise şi au avut grijă să fie pus în aplicare Regulamentul de Convieţuire Socială. La acest punct, Victor Drăguşin a precizat că se va urmări ca acest regulament să fie respectat şi în perioada următoare. În ceea ce priveşte valoarea amenzilor, edilul şef a spus că i se par mici şi că va cere într-una din şedinţele viitoare ale Consiliului Local să mărească tarifele. Totodată, primarul a dat asigurări că lucrurile vor intra pe un făgaş normal şi vom avea un municipiu liniştit, după ce Poliţia Municipală va fi preluată de Primărie. „Eu aştept momentul în care Serviciul de Pază şi Ordine Publică şi Serviciul Rutier vor fi transferate la Primărie”, a adăugat Victor Drăguşin.

Mai mulţi cerşetori în Alexandria

Referitor la siguranţa şi ordinea din municipiu, primarul a tras un semnal de alarmă şi chiar a precizat că a informat Inspectoratul de Poliţie Teleorman, referitor la apariţia unor cerşetori care nu sunt din Alexandria. „Au început să apară în municipiu, cerşetori din Roşiorii de Vede. Mai exact, sunt anumiţi cetăţeni care îi aduc aici şi îi pun să cerşească în zonele centrale, zonele aglomerate. Am informat deja Inspectoratul de Poliţie ca să se ia măsuri”, a declarat Drăguşin.
Totodată, acesta a mai spus că au început să apară şi furturi din locuinţe şi societăţi comerciale. Ba, mai mult, edilul avea informaţii că aceste infracţiuni sunt comise de minori în vârstă de 14 ani, aduşi din alte zone, tocmai de persoane care cunosc faptul că un minor nu răspunde în faţa legii. Şi acest subiect a intrat în atenţia organelor de cercetare penală.


 

înapoi la partea de sus