Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Concordie generală la Consiliul Local Roşiorii de Vede

Concordie generală la Consiliul Local Roşiorii de Vede

De doar 18 minute au avut nevoie consilierii locali roşioreni pentru a adopta 16 hotărâri la şedinţa ordinară pe luna iunie. Votul pozitiv a mers pe „bandă rulantă”, puţinele observaţii făcute fiind foarte scurte şi mai mult formale. De menţionat ar fi faptul că niciuna dintre acestea nu a fost enunţată de vreun reprezentant al opoziţiei care, de la începutul actualului mandat, este cam absentă şi la figurat, dar şi la propriu, având în vedere că nu prea a fost şedinţă la care măcar unul dintre reprezentanţii săi să nu lipsească. De data aceasta putem vorbi de o prezenţă în proporţie de 50%, având în vedere că au fost prezenţi doi dintre cei patru consilieri locali din firava opoziţie roşioreană constituită în părţi egale de PDL şi PP-DD. Şi absenţii au fost tot aşa: unul de la PDL şi unul de la PP-DD.
S-au dus vremurile de demult când o şedinţă de consiliul local, la Roşiorii de Vede, se întindea pe două-trei ore (şi chiar mai bine), iar când replicile acide se aruncau în foc încrucişat de la „putere” la „opoziţie” şi viceversa… S-au dus şi ironiile înţepătoare, dar şi hohotele de râs stârnite de remarcile făcute de fostul consilier local Tudorel Coman.
În actuala formulă, la consiliul local este ordine, disciplină şi linişte. Dar niciun consilier local nu se stresează să iniţieze vreun proiect de hotărâre lăsând această sarcină doar în responsabilitatea primarului.

16 proiecte adoptate ca hotărâri de consiliu local
Transportul gratuit al elevilor, lucrări de reabilitare şi de modernizare la Colegiului Naţional Anastasescu şi la Casa de Cultură Municipală, spaţii suplimentare pentru Şcoala Mihai Eminescu,  închirierea bălţii „Vadul Vacii sau modificarea proiectului de concesiune al Pieţei Centrale, sunt câteva dintre proiectele de hotărâre pe care le-au aprobat consilierii locali roşioreni.
Dintre toate, doar unul singur a „născut” o propunere. Este vorba despre închirierea prin licitaţie publică deschisă a bălţii „Vadul Vacii”. Lazăr Florică, consilier local PSD şi, totodată, preşedinte de asociaţie agricolă. Acesta a atras atenţia că digul de la baltă este singurul loc pe unde se poate traversa Râul Urlui pentru a se ajunge la terenurile agricole sau la izlaz. Astfel, există riscul ca odată cu închirierea obiectivului către o firmă privată, calea de acces să fie închisă. Pentru a se evita această situaţie, la propunerea primarului, s-a decis să se stipuleze în caietul de sarcini permiterea trecerii pe dig.
Propunerea nu a fost pusă pe tapet pentru prima oară în consiliul local. Mai precis, în luna octombrie 2012, a fost dată prima aprobare. Licitaţia s-a organizat în luna februarie 2013, dar câştigătorul nu s-a mai prezentat să încheie contractul cu primăria. Cristian Duică, primarul municipiului, este de părere că neseriozitatea licitatorilor a fost cauzată şi de garanţia mică solicitată acestora prin caietul de sarcini, de numai 1.000 de lei, chiar dacă suma s-a pierdut din cauza nesemnării contractului. Drept urmare, a propus suma de 5.000 de lei nădăjduind că se vor prezenta candidaţi mai serioşi.
Aşa cum scriam cu ceva timp înainte, în paginile cotidianului nostru, acoperişul Colegiului Naţional Anastasescu va fi schimbat în această vară pe cheltuiala bugetului local. De asemenea, vor fi înlocuite şi două uşi de acces în clădire. Imobilul a fost construit în anul 1918 şi este înscris pe lista monumentelor istorice. Drept urmare, cheltuielile vor fi mai mari decât în mod obişnuit, chiar şi pentru uşi. Ca atare, acestea vor fi făcute din lemn stratificat de stejar, respectându-se forma şi dimensiunile existente.
O altă unitate de învăţământ roşioreană nu mai are spaţiu îndeajuns pentru desfăşurarea activităţii. Drept urmare, consilierii locali au aprobat ca Şcoala Mihai Eminescu să se extindă la etajul corpului B al Liceului Tehnologic „Emil Racoviţă” care, oricum, este nefolosit.
În curând, municipiul Roşiorii de Vede va avea, în sfârşit, o casă de cultură. Fostul cinematograf, preluat de primărie, va fi reabilitat pe cheltuiala municipalităţii. Consilierii locali au aprobat, deocamdată, studiul de fezabilitate realizat de SC Modul Proiect SA.
Hala nouă a Pieţei Centrale a municipiului va cunoaşte ceva modificări în perioada următoare, iar în acest scop, concesionarul, a depus două variante dintre care consilierii locali au ales una. Mai precis, pe cea care prevede „mai multe mese” după cum s-a exprimat preşedintele de şedinţă, Dan Gherghescu.
În ce priveşte transportul elevilor se poate spune că a fost doar o formalitate votul dat de consilieri, dat fiind faptul că, din anul 2002 acesta se face pe cheltuiala municipalităţii, Roşiorii de Vede fiind singurul oraş care şi-a asumat această responsabilitate. 

înapoi la partea de sus