Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Elevii circulă pe datorie, în lipsa deconturilor de abonamente

Elevii circulă pe datorie, în lipsa deconturilor de abonamente

Întârzierile mari de plată a deconturilor privind transportul elevilor teleormăneni au cam dat bătăi de cap celor de la Inspectoratul Şcolar Judeţean Teleorman.Din câte se pare, o asemenea problemă este la nivel naţional, ceea ce înseamnă că ministerul are habar, dar tace mâlc.

Potrivit normelor metodologice, referitoare la decontarea cheltuielilor de transport pentru elevii care nu pot fi scolarizaţi în localitatea de domiciliu, elevilor români din învăţământul de stat şi particular acreditat, cursuri de zi, care nu pot fi şcolarizaţi în localitatea de domiciliu li se decontează cheltuielile de transport, pe perioada cursurilor şcolare, din bugetul Ministerului Educaţiei şi Cercetării, prin unităţile de învăţământ la care sunt şcolarizaţi, pe baza de abonament, în limita a 50 km. Ce depăşeşte această distanţă, decontul se face semestrial, doar pentru opt călătorii dus-întors, dacă locuiesc la internat sau în gazdă.

Cert este că până la data de 30 aprilie a fiecărui an, inspectoratele şcolare judeţene transmit Ministerului Educaţiei şi Cercetării situaţiile estimative cu numărul de beneficiari şi contravaloarea abonamentelor aferente acestora, pentru stabilirea fondurilor care trebuie alocate de la bugetul de stat pentru anul următor. Chiar şi aşa, există întârzieri mari de plată a deconturilor acestor abonamente, ajungând la peste o jumătate de an.

De la teorie la practică este, totuşi, cale lungă. Nu întâmplător, în urmă cu ceva timp un părinte scria, în luna mai 2013, că în Teleorman nu s-au mai dat banii din luna septembrie 2012 şi nimeni nu s-a sinchisit să dea vreo explicaţie.

Potrivit informaţiilor noastre, în Teleorman se asigură respectivul decont de transport pentru circa 1.800 de elevi, reprezentând un efort bugetar lunar de aproximativ 400.000 lei.

La momentul acesta, potrivit informaţiilor noastre, se pare că s-a reuşit decontarea acestor abonamente doar până în luna octombrie 2012.

În schimb, există şi o veste bună. Din câte se pare, a mai sosit şi o a doua tranşă de bani care să asigurare decontarea transportului elevilor navetişti  pentru lunile noiembrie şi decembrie 2012, respectiv o parte din începutul acestui an.

Dacă în Alexandria, administraţia locală nici nu visează să contribuie financiar la transportul elevilor, în Roşiorii de Vede, transpoortul elevilor pe raza localităţii se suportă de primărie. Un obicei care, din fericire, s-a păstrat, indiferent de primar.

înapoi la partea de sus