Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Liviu Dumitraşcu, prefect INTERIMAR de Teleorman

Liviu Dumitrascu este oficial, prefect Liviu Dumitrascu este oficial, prefect

Mult discutatul fotoliu de prefect al judeţului Teleorman a fost, în cele din urmă ocupat de Liviu Dumitraşcu, fost director executiv adjunct la Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă. Ieri, sala mare de şedinţe a Consiliului Judeţean Teleorman a devenit neîncăpătoare, în jurul orei 15.00, când a fost anunţată învestirea noului prefect. În faţa marii majorităţi a primarilor din judeţ, a preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, a subprefectei Carmen Daniela Dan, dar şi a unui reprezentant al Guvernului (un oarecare director), Dumitraşcu a depus jurământul.

La începutul ceremoniei, reprezentantul Guvernului a dat citire hotărârii executivului de numire a lui Dumitraşcu ca prefect. În această hotărâre este stipulat clar că mandatul acestuia este de interimat, şi nu a fost numit pe o perioadă nedeterminată de timp, semn că este foarte posibil ca peste câteva ZILE sau luni să avem parte de un alt prefect, că doar ne-am obişnuit cu schimbările de la vârfului Instituţiei Prefectului.
Momentul depunerii jurământului a fost unul emoţionant pentru Dumitraşcu. „Eu Liviu Dumitraşcu, numit în funcţia publică de prefect al judeţului Teleorman, prin hotărârea Guvernului României nr. 340 din 4 iunie 2013 depun următorul jurământ de credinţă (…): Jur să respect Constituţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, să aplic în mod corect şi fără părtinire legile ţării, să îndeplinesc conştiincios îndatoririle ce îmi revin în funcţia publică în care am fost numit, să păstrez secretul profesional, să respect normele de conduită profesională şi civică. Aşa să-mi ajute Dumnezeu!”, au fost cuvintele rostite de Liviu Dumitraşcu, în faţa mulţimii adunate să cunoască şeful de la Prefectură.

Adrian Gâdea, singurul care luat cuvântul

Deşi cei prezenţi au fost, apoi, invitaţi să rostească câteva cuvinte cu privire la noua numire, singurul care a ţinut să îi ureze bun venit noului prefect a fost preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, Adrian Gâdea. „Vă felicit domnule prefect pentru această funcţie. Sigur, din momentul acesta responsabilitatea pentru dumneavoastră este una extrem de mare, una uriaşă. Eu vreau să vă asigur încă de la început că veţi avea în mine un partener corect şi onest, un colaborator de nădejde”, a spus acesta.
Mai mult decât atât, Gâdea a dorit să îşi exprime şi câteva dintre dorinţele şi speranţele pe care şi le-a pus în ceea ce priveşte colaborarea dintre cele două instituţii pe care le conduc, dându-i chiar nişte sfaturi noului prefect: „Îmi doresc şi sper, domnule prefect, să aveţi o colaborare bună, atât cu Consiliul Judeţean, cât şi cu instituţiile deconcentrate, cu colegii primari, cu consiliile locale. Dumneavoastră fiind o persoană numită, nefiind o persoană aleasă, neavând în spate un anumit număr de voturi trebuie să vă legitimaţi în faţa cetăţenilor şi nu vă puteţi legitima decât printr-o atitudine pozitivă, dar şi printr-o colaborare constructivă şi eficientă cu colegii primari, cu instituţiile deconcentrate, cu cetăţenii, cu presa. Numitorul nostru comun să fie interesul cetăţeanului. Vă felicit încă odată şi vă urez mult succes.”

Primul discurs al lui Dumitraşcu, în calitate de prefect

Aşa cum era normal, a venit rândul lui Liviu Dumitraşcu să rostească câteva cuvinte, din postura de şef de la Prefectură. Acesta chiar l-a numit pe Gâdea „antivorbitorul” său, căruia i-a mulţumit pentru mesajele adresate. „Sper într-o solidaritate unanimă în noul meu demers administrativ. Mulţumesc antivorbitorului meu pentru mesaj şi ţin să-l asigur de dorinţa mea de colaborare efectivă şi transparentă între Instituţia Prefectului şi Consiliul Judeţean. Mulţumesc tuturor celor care au avut încredere în mine, m-au susţinut şi au decis să ocup această funcţie. Vreau să transmiteţi reprezentaţilor Guvernului responsabilitatea mea cu aplicarea legilor, a Constituţiei şi a hotărârilor Guvernului. Ţin încă odată să mai subliniez că doresc o colaborare efectivă cu Consiliul Judeţean, vreau o colaborare între serviciile deconcentrate ale ministerelor şi administraţiile publice locale, în interesul cetăţenilor şi pentru punerea în aplicare a programului de guvernare”, a declarat Dumitraşcu.

înapoi la partea de sus