Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Mici şi bere din belşug, toalete … mai deloc

Toaletele ecologice au lipsit cu desavarsire Toaletele ecologice au lipsit cu desavarsire

Nu mai e un secret pentru nimeni că Alexandria este un oraş în care cultura nu prea îşi are loc, aşa cum ar fi normal. Este adevărat că nici autorităţile nu vin în sprijinul celor care ar fi interesaţi şi de această latură, care ar trebui să existe în fiecare dintre noi, însă incultura cu care am trăit în ultimii ani i-a determinat pe mulţi dintre români, şi în special pe teleormăneni să nu mai privească partea frumoasă a artei. Week-endul trecut, alexăndrenii au fost invitaţi să se distreze pe ritmurile unor trupe cu renume şi trăinicie în timp, însă interesul cetăţenilor pentru Timpuri Noi, Electric Fence, No Antidote, CIA sau Shukar Nation a fost scăzut.

O naţiune fără cultură, tradiţii şi obiceiuri este ca o omenire fără trecut. Însă, chiar dacă încă mai există doritori de frumos, lipsa din spaţiul public al celor care fac arta îi determină pe mulţi să uite şi să devină impasibili la momentele speciale pe care se mai încăpăţânează unii sau alţii să le realizeze. Sărăcia duce implicit la incultură şi manipulare, iar în ultimi ani, românii de asta au avut parte.
Week-endul trecut, la Alexandria, s-a organizat un festival pop-rock, „Summerfest”, iar pe scena amplasată în faţa Casei de Cultură au urcat formaţii precum Timpuri Noi, CIA, Hara sau Electric Fence (fie vorba între noi, interpreta acestei trupe avea o voce superbă). Însă, în loc de aplauze, artiştii s-au trezit că cetăţenii nu gustă acest gen de muzică şi sub privirile lor, părăseau platoul. Singura trupă care a primit feetback din partea spectatorilor a fost Hara. Cei prezenţi la festival au ales să servească micii şi berea, puse la dispoziţie de comercianţii care şi-au întins terasele în jurul scenei.

Lipsa toaletelor, o problemă pentru alexăndreni

Cu toate că au avut la dispoziţie tot felul de produse gastronomice, dar şi băuturi diversificate, alexăndrenii nu aveau unde să meargă la toaletă. Berea la draft a fost la mare căutare week-endul trecut. Lipsa WC-urilor i-a determinat pe cetăţeni, aşa cum au mai făcut-o şi în alte rânduri, să se uşureze prin locuri întunecate, pe lângă clădirile instituţiilor publice din zonă, spre disperarea locatarilor din blocurile alăturate sau prin tufişuri. Organizatorii nu s-au gândit, probabil, că municipiul reşedinţă de judeţ nu beneficiază de astfel de servicii publice şi că civilizaţia nu prea a ajuns în acest oraş, aşa zis european.


înapoi la partea de sus