Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

Ordonanţa pentru stabilirea unor măsuri privind asigurarea funcţionalităţii administraţiei publice locale a “subţiat” statul de funcţii din Cadrul Consiliului Judeţean Teleorman. Astfel, prin hotărârea unanimă a consilierilor judeţeni, 40 de posturi vacante au fost desfiinţate.

 

Statul de funcţii aprobat în recenta şedinţă a Consiliului Judeţean Teleorman prevede un număr total de 133 de posturi, dintre care: trei funcţii de demnitate publică aleasă, 116 funcţii publice şi 14 posturi de natură contractuală. În aceeaşi şedinţă au fost aprobate reorganizări la mai multe instituţii aflate în subordinea Consiliului Judeţean, rezultând, astfel, alte posturi desfiinţate. Astfel,  numărul de posturi la Camera Agricolăa scăzut de la 28 la 24, la Biblioteca Judeţeană “Marin Preda”, de la 21 la 17, la Muzeul Judeţean, de la 32 la 22, iar la Centrul de Conservare şi Promovare a Culturii Tradiţionale, de la 76 la 66. Prin reorganizare au trecut şi organigramele Serviciului de Coorperare Internă şi Internaţională sau cele ale Serviciul de Deservire, Pază şi Protocol. Prima instituţie îşi micşorează numărul de posturi de la 13 la opt, iar la cea de-a doua, din 51 de posturi au rămas 40.

Pe la începutul lunii iunie, Adian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, declara într-o emisiune la Media Sud: “Consiliul Judeţean Teleorman are, la momentul de faţă, 106 angajaţi. Sunt, de fapt, 173 de posturi, dar efectiv plătite, 106. Restul sunt posturi vacante. (…) S-a ajuns la numărul acesta de 106 persoane efectiv plătite şi ca urmare a acelui act normativ prin care posturile din sistemul bugetar au fost blocate. S-a aplicat acel procent de 1 la 7. Angajaţii au fost mai mulţi, dar pe măsură ce unii angajaţi au ieşit la pensie sau au plecat către alte instituţii, s-a ajuns la această cifră de 106 persoane”, a susţinut Adrian Gâdea.
După noua organigramă, potrivit hotărârii de Consiliu Judeţean, instituţia are, în total, 130 de posturi, la care se adaugă trei de demnitate publică aleasă. Adică, un preşedinte şi doi vicepreşedinţi. Pentru că timp de un an de zile, de la alegerile locale şi până în prezent, instituţia a funcţionat cu un singur vicepreşedinte, în persoana liberalului Ilie Bălan, pentru economii la bugetul judeţului ar trebui să se ia decizia de anulare a celei de-a doua funcţii de vicepreşedinte, care, oricum, este vacantă!


 

 

înapoi la partea de sus