Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Preşedintele şi vicepreşedintele CJ, prefectul şi subprefectul judeţului, pasibili de amendă

  • Scris de 
Preşedintele şi vicepreşedintele CJ, prefectul şi subprefectul judeţului, pasibili de amendă

Preşedintele, vicepreşedintele şi membrii Consiliului Judeţean Teleorman, alături de prefectul şi subprefectul judeţului, sunt pasibili de amendă în cuantum cuprins între 50 şi 2.000 de lei, pentru încălcarea Legii 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, care prevede că data de 15 iunie este termenul limită pentru depunerea declaraţiilor de avere şi interese.

Dar toţi cei enumeraţi mai sus nu şi-au îndeplinit această obligaţie nici acum, la aproape trei săptămâni de la expirarea termenului. 

Potrivit legii, documentele respective se postează şi se păstrează pe pagina de internet a instituţiei şi pe portalul public al Agenţiei Nationale de Integritate(http://declaratii.integritate.eu) pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului şi trei ani după încetarea acestora şi se arhivează potrivit legii. Drept urmare, am verificat minuţios pe site-urile celor două instituţii dacă aceste informaţii de interes public au fost afişate.

http://www.cjteleorman.ro

La Consiliul Judeţean Teleorman, “de la la Vlădică până la opincă”, adică, de la preşedinte şi vicepreşedinte, la consilierii judeţeni şi funcţionarii publici, nimeni nu şi-a depus declaraţiile de avere şi de interese pe anul 2013.

Adrian Gâdea, preşedintele Consiliului Judeţean Teleorman, poate s-o fi  bazat pe faptul că a făcut lucrul acesta în luna februarie, odată cu preluarea mandatului, după alegerile locale parţiale şi nu s-a mai obosit să le reînnoiască. La fel ca domnia-sa or fi judecat şi consilierii judeţeni care şi-au preluat mandatele mai târziu, după retragerea altora care, fie au câştigat o funcţie de parlamentar la alegerile generale din toamna anului trecut, fie au fost numiţi în alte funcţii de conducere de partidele pe care le reprezintă.

De asemenea, Ilie Bălan, vicepreşedintele consiliului judeţean, împreună cu ceilalţi consilieri, şi-au depus declaraţiile la preluarea mandatului, după alegerile locale din 2012, uitând că trebuie să facă lucrul acesta în fiecare an.

Sau, poate, s-or fi bazat cu toţii pe faptul că cei de la departamentul juridic le va reaminti tuturor, aleşi locali sau funcţionari publici, de această obligaţie. Au greşit, pentru că nici aceştia nu şi-au adus aminte

www.prefectura-teleorman.ro

Este de lăudat că pagina de internet a Prefecturii Judeţului Teleorman a fost îmbunătăţită şi actualizată de curând, după o lungă perioadă de inactivitate totală. Poate că, în sfârşit, la instituţia cu pricina, cineva a înţeles că activitatea de comunicare este o obligaţie şi o datorie faţă de cetăţenii judeţului. La fel era şi depunerea declaraţiilor de avere şi de interese care lipsesc cu desăvârşire. În ce-l priveşte pe noul prefect, Liviu Dumitraşcu, acesta avea obligaţia de a depune respectivele declaraţii după numirea pe funcţie, care s-a făcut la data de 7 iunie. Să se prevaleze acesta de faptul că Legea 176/2010 prevede la Art.4 (1) că: “Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se depun în termen de 30 de zile de la data numirii sau a alegerii în funcţie ori de la data începerii activităţii”? Posibil şi, totodată, destul de probabil ca , pe acest motiv, să scape şi de sancţiunea financiară.   Nici subprefectul judeţului, Carmen Daniela Dan, deşi jurist de profesie, nu şi-a amintit de păcătoasele declaraţii, la fel ca şi ceilalţi funcţionari ai instituţiei.

Sancţiuni prevăzute de Legea 76/2010

Art. 29

(1) Nedepunerea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese în termenele prevăzute de prezenta lege, precum şi nedeclararea, în declaraţia întocmită potrivit anexei nr. 1, a cuantumului veniturilor realizate, sau declararea acestora cu trimitere la alte înscrisuri constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Agenţia poate declanşa din oficiu procedura de evaluare.

(2) Nerespectarea obligaţiilor prevăzute la Art. 6 de către persoanele responsabile cu implementarea prevederilor prezentei legi constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei. Aceeaşi sancţiune se aplică şi conducatorului entităţii respective, dacă acesta nu îndeplineşte obligaţiile prevăzute de prezenta lege.

(3) Neaplicarea sancţiunii disciplinare sau neconstatarea încetării funcţiei publice, după caz, atunci când actul de constatare a rămas definitiv, constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă de la 50 lei la 2.000 lei, dacă fapta nu constituie infracţiune.

înapoi la partea de sus