Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Primăria Alexandria are 32 de proiecte europene

Victor Dragusin, primarul Alexandriei Victor Dragusin, primarul Alexandriei

Anunţul a fost făcut de primarul Victor Drăguşin, la conferinţa de presă organizată la începutul acestei săptămâni. Va fi nevoie ca strategia de dezvoltare a municipiului reşedinţă să fie modificată, deoarece în ultima perioadă, administraţia publică s-a gândit şi chiar a realizat fişe de finanţare pentru mai multe obiective.

Cu toate că nu crede că va primi finanţare pentru toate, Victor Drăguşin va depune 32 de fişe de proiect, ca să obţină bani europeni. Printre acestea, putem enumera construirea unei pieţe de gros, realizarea unei maternităţi, reconfigurarea traficului în zona centrală (pasaj pietonal), extindere reţea de apă, canalizare şi gaze ş.a. Edilul şef a mai precizat că pentru marea majoritate a acestor proiecte, se va realiza studiul de fezabilitate, în 2014. O parte dintre acestea vor intra în sesiunea de depunere de proiecte cu finanţare europeană 2014-2020. „Nu cred că vor fi suficienţi bani europeni pentru toate proiectele noastre, dar mare parte din ele îmi doresc să le realizăm şi am convingerea că le vom putea implementa. Doresc ca până demarăm procedurile de prefinanţare, să ne punem la punct cu toate aceste proiecte. Ne-am limitat la 32 de proiecte pentru că atât de permitem să cofinanţăm”, a declarat Victor Drăguşin.

Municipalitatea nu a renunţat la parcările subterane

Printre proiectele, pentru care Primăria Alexandria doreşte să obţină finanţare europeană se găseşte şi unul privitor la realizarea de parcări subterane. Ideea acestei investiţii îi aparţine primarului Victor Drăguşin şi a fost exprimată cu ani în urmă. Locaţia pentru construirea acestui obiectiv se dorea a fi sub parcul din spatele cinematografului. Edilul şef a precizat că această investiţie a fost estimată la suma de aproximativ 4 milioane de euro.
Tot în sesiunea de finanţare 2014-2020, municipalitatea alexăndreană intenţionează să mai solicite bani pentru: realizarea de piste pentru biciclişti (10 kilometri, valoarea fiind apreciată la suma de 300.000 de euro), reabilitarea cinematografului „Patria” (1,7 milioane de euro), reamenajarea Parcului „Vedea” (1,8 milioane de euro), construirea unui cămin de bătrâni (1 milion de euro), un serviciu de ambulanţă pentru persoanele neasigurate, precum şi un campus şcolar la Liceul „Agricol”. Victor Drăguşin a mai declarat că le-a cerut conducerilor unităţilor şcolare din oraş să vină cu idei pentru întocmirea de proiecte cu finanţare europeană.

înapoi la partea de sus