Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Roşiorii de Vede, singurul oraş din Teleorman care nu va majora tariful de salubrizare

  • Scris de 
Roşiorii de Vede, singurul oraş din Teleorman care nu va majora tariful de salubrizare

Administraţia roşioreană este una dintre autorităţile publice teleormănene care, de câteva săptămâni, a început să transporte gunoiul menajer la depozitul ecologic de la Mavrodin. E drept, deocamdată doar parţial, până la punerea în funcţiune la capacitate a depozitului. Potrivit edilului localităţii, Cristian Duică, municipalitatea face ultimele pregătiri pentru demararea efectivă a activităţii. Astfel, în această perioadă urmează să se ia decizia în legătură cu amplasarea staţiei zonale de preselectare a gunoiului menajer care va deservi atât municipiul Roşiorii de Vede dar şi pentru mai bine de 20 de comune din jur.
Zona Zăvoi şi Zona abatorului sunt cele două locuri desemnate pentru înfiinţarea staţiei de preselectare, iar cel mai probabil este ca cea de-a doua variantă să iasă câştigătoare, am aflat de la primarul Cristian Duică. Acesta ne-a mai declarat că a avut  două întâlniri cu directorul tehnic de la Polaris, firma care se va ocupa de colectarea şi transportul gunoiului menajer din judeţ şi spune că i-a lăsat impresia că ştie bine ce are de făcut.

Potrivit directivelor UE, România a trebuit să închidă gropile neconforme de gunoi în vara anului 2008. Tocmai de aceea, proiectul cu finanţare europeană „Sistem Integrat de management al deşeurilor în judeţul Teleorman”  a inclus acest lucru, dar a prevăzut ca alternativă ecologică punerea în funcţiune a depozitului ecologic de la Mavrodin. Primăria Roşiorii de Vede, ca şi celelalte primarii din judeţ, s-a conformat în ce priveşte închiderea gropilor de gunoi, care, de altfel, s-a făcut pe cheltuială europeană, dar cum finalizarea şi punerea în funcţiune a depozitului de la Mavrodin s-a tot amânat, neavând alternativă au înfiinţat alături de vechile gropi de gunoi, altele noi. Acolo s-au strâns cantităţi însemnate de deşeuri menajere care acum trebuie transportate la Mavrodin. Dar pe a cui cheltuială?

 

Cine plăteşte pentru gunoiul din gropile de la marginea oraşului?
Mugur Băţăuş, şeful Direcţiei Integrare Europeană şi Dezvoltare Regională din cadrul Consiliului Judeţean Teleorman, a declarat pentru „Teleorman news” că administraţiile publice locale trebuie să suporte cheltuiala din bugetul propriu. Declaraţia sa nu a fost, însă, şi pe placul primarilor din judeţ care susţin că nu din vina lor s-au strâns munţii de gunoi, ci pentru că s-a întârziat ani de zile punerea în funcţiune a depozitului de la Mavrodin. Unul dintre ei este şi primarul de la Roşiorii de Vede, Cristian Duică.

„Transportul deşeurilor menajere din gropile neconforme se va face pe cheltuiala administraţiei judeţene”, ne-a declarat primarul roşiorean şi a adăugat că acest aspect a fost deja discutat şi convenit cu administraţia judeţeană. „Depozitul acesta trebuia să funcţioneze de câţiva ani. Nu este vina noastră că s-au făcut atâtea contestaţii”, şi-a argumentat acesta afirmaţia.


La Roşiorii de Vede tariful pentru gunoi rămâne neschimbat

„Chiar dacă toate celelalte oraşe au probleme cu preţul, la noi nu se va majora tariful pentru salubrizare, după ce va fi pus în funcţiune depozitul de la Mavrodin. Roşiorii de Vede este singurul oraş din judeţ care nu va avea nicio modificare de tarif, pentru că preţul nostru este exact cel al operatorului”, ne-a mai declarat primarul Cristian Duică, vizibil satisfăcut de faptul că roşiorenii nu vor plăti mai mult pentru gunoi după ce va fi pus în funcţiune depozitul ecologic.
În ce priveşte colectarea taxei cu pricina, acesta a spus că până la sfârşitul anului aceasta va fi colectată tot de primărie, urmând, apoi, ca aceasta să vireze sumele în contul prestatorului. Între timp, reprezentanţii SC Polaris vor umbla din casă în casă pentru a semna contracte pe această firmă.
De la primarul roşiorean am aflat şi faptul că oamenii care lucrează, în prezent, la salubrizare nu vor rămâne pe dinafară, ci vor fi preluaţi prin transfer la Polaris. De altfel, în caietul de sarcini pentru licitaţie este prevăzută preluarea personalului şi păstrarea lui minim doi ani de zile.

 

înapoi la partea de sus