Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Se asfaltează şi tronsonul din DJ 601F care străbate comuna Vedea

Consiliul Judeţean şi-a întors privirea, în sfârşit, spre comuna Vedea şi spre tronsonul de drum judeţean care a fost interzis de la asfaltare, mulţi ani. După ani de zile de aşteptare, presăraţi şi cu proteste ale cetăţenilor, din bugetul judeţului s-a alocat suma de 4,2 milioane de lei din bugetul public al judeţului pentru asflatarea celor 4,5 kilometri din DJ 601F, care tranzitează comuna.

A fost o vreme când, supăraţi că drumul judeţean care tranzitează comuna în care locuiesc era plin de gropi pentru că nu a fost asfaltat niciodată în anii de după ’89 locuitorii din Vedea au ieşit să-şi strige nemulţumirea chiar la… marginea DJ 601 F.  dar nu i-a luat nimeni în seamă la momentul respectiv, deşi oamenii s-au plâns că, din cauza traficului intens şi a gropilor mari, la trecerea maşinilor de mare tonaj se produc trepidaţii care au dus la crăparea zidurilor caselor de pe marginea drumului şi chiar la afectarea structurii de rezistenţă a acestora, dar şi că şi-au distrus maşinile proprii. 
Dar, iată că, la vreo trei ani de la ultimul protest, a venit vestea cea bună care o să-i bucure pe toţi: în sfârşit, se asfaltează! E drept, că în intervalul de timp scurs s-au schimbat mai mulţi factori importanţi ai „ecuaţiei”, între care, cei mai importanţi sunt preşedintele Consiliului Judeţean şi orientarea politică a primarului.
Dar, când lucrurile se aranjează în favoarea cetăţenilor, parcă nici nu mai contează dedesubturile politice.

Finalizarea reabilitării DJ 601 F a devenit „necesitate” în 2013, pentru Consiliul Judeţean Teleorman şi, ca atare, în urma unei rectificări bugetare aprobate vineri, 26 iulie, s-au alocat 4,2  milioane de euro pentru asfaltarea ultimului tronson, cel care străbate comuna Vedea. Lungimea totală a drumului este de 11,344 kilometri, din care s-au asfaltat, până acum, 7,5 kilometri, potrivit documentelor întocmite de Consiliul Judeţean. Lucrările începute în 2009 au continuat în anul următor, din ambele sensuri, dar s-au oprit la intrarea în comuna Vedea. Acum, se reabilitează şi această porţiune. Costuj total al reabilitării drumului judeţean, este, potrivit datelor CJ, de 8,1 milioane de lei.înapoi la partea de sus