Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Singurul regret al fostului prefect Niculcea: a îmbătrânit cinci ani într-un an de mandat Recomandat

Singurul regret al fostului prefect Niculcea: a îmbătrânit cinci ani într-un an de mandat

La fix un an de la începerea mandatului de prefect, pe 11 mai, Zorinel Niculcea este schimbat din funcţie chiar cu directorul de Cancelarie al Prefectului, Marin Cune, în prezenţa secretarului de stat din MAI, Cătălin Chiper.

Marin Cune, care anul trecut lucra la Direcţia de Sănătate Publică Teleorman, până să ajungă şef al Cancelariei Prefectului, va exercita, cu caracter temporar, funcţia de prefect al judeţului Teleorman. O schimbare din funcţie care n-a şocat pe nimeni, întrucât fusese anunţată de câteva luni. Doar Zorinel Niculcea declara cu nici o săptămână în urmă, că nu are habar de schimbarea lui funcţie. Şi nu era singurul. Mai existau şi alte voci din PNL care nu ştiau de înlocuirea lui Niculcea din funcţia de prefect, cu Marin Cune. Însă, la acest eveniment de instalare a noului prefect, Zorinel Niculcea a ajuns să citeze din “clasicul în viaţă” Marian Vanghelie, care a spus cândva că “viaţa-i rotundă”. Pentru a se evita interpretările, Niculcea a explicat că citatul vorbeşte despre ciclurile în viaţă şi nimic mai mult. În realitate, însă, se pare că şi autorul acestei cugetări "care este" profund de filosofice făcea referire doar la principiul rotirii cadrelor, iar pe cale de consecinţă, Niculcea a vrut să spună, din câte se deduce, că se aştepta oricând la înlocuirea lui din funcţie. De fapt, era doar o chestiune de timp, deoarece s-a aşteptat doar ca Marin Cune să absolve cursurile de Înalţi Funcţionari Publici, fără de care nu putea ocupa funcţia de prefect.

Zvonurile spun, însă, că schimbarea lui Zorinel Niculcea din funcţia de prefect şi numirea în cea de inspector guvernamental, se cam datorează şi voinţei lui Dragnea, care nu-l avea la suflet, deoarece fostul prefect ar fi gafat şi faţă de parlamentarii PSD pe care a omis, ca un făcut, să-i mai invite la depunerea de coroane de Ziua Veteranilor de Război. De fapt, se căuta doar un motiv, dacă mai era nevoie de aşa ceva.

În discursul pe care l-a ţinut la instalarea noului prefect, Zorinel Niculcea a amintit că are un singur regret, şi-anume acela că alegerile locale, parţiale, parlamentare şi referendumul, l-au îmbătrânit cinci ani în doar un an de mandat ca prefect. Nu a amintit, însă, de slaba colaborare cu presa şi chiar cu aliaţii din arcul guvernamental.

În cele din urmă, Niculcea a ţinut să-l avertizeze pe Marin Cune că trebuie să se aştepte la cel puţin un referendum în acest an. Dar cum noul prefect Cune, se consideră un om al faptelor, nu al vorbelor, a dorit să precizeze în discursul său doar că vrea să-i asigure pe directorii de direcţii şi primari că noua funcţie nu-l va schimba ca om.

„Am demonstrat, într-un an de zile, că sunt un om al faptelor. Vorbele nu-mi plac (aviz Presei! – n.r.). Vă asigur că nu mă voi schimba. Cred că voi avea o colaborare foarte bună cu primarii, cu direcţiile şi cu personalul din subordinea mea”, a declarat prefectul Cune.

Cert este că Marin Cune se bucură nu doar de o anume susţinere, dar şi de caracterizări pozitive venite atât din partea celor cu care a lucrat în mod direct, cât şi a celor cu care a avut tangenţe de natură profesională sau doar a interacţionat, ceea ce face ca nivelul aşteptărilor să fie unul pe măsură.

Cum-necum, la conducerea judeţului se află acum doi turneni, în persoana preşedintelui Consiliului Judeţean, Adrian Gâdea, şi a prefectului Marin Cune, stricând, astfel, obiceiul roşiorenilor, obişnuiţi cu funcţii de conducere în instituţiile publice.

înapoi la partea de sus