Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Terma Serv s-a „branşat” la aproximativ 1000 de dosare în instanţă

Foto arhiva Foto arhiva

Probabil că sunt mulţi alexăndreni pe care îi interesează subiectul Terma Serv (a devenit deja o problemă, dacă stăm să ne gândim că mulţi ani la rând, această societate a Consiliului Local Alexandria a funcţionat numai din bani publici). Mulţi directori s-au perindat pe a şefia acestei firme, dar niciunul nu a reuşit să o scape de insolvenţă, tocmai de aceea la ultima şedinţă de CL s-a hotărât să se ia şi această măsură, dar despre acest lucru am mai scris în paginile cotidianului nostru. La o simplă căutare pe portalul instanţelor judecătoreşti din Teleorman, descoperim că fosta societate de furnizare a agentului termic în municipiul reşedinţă de judeţ are, nici mai mult, nici mai puţin de 886 de DOSARE.

Toată lumea ştie că atunci când vrei să vezi ce s-a mai întâmplat într-un dosar care se judecă la una dintre instanţele româneşti, poţi căuta pe portalul respectivei instituţii, deoarece acestea din urmă au obligativitatea să afişeze soluţiile şi hotărârile pe portal. Uluitor este, însă, faptul că, pe portalul instanţelor judecătoreşti, am găsit 886 de rezultate, atunci când am încercat să aflăm câte ceva despre insolvenţa Terma Serv. Pornind de la Judecătoria Alexandria şi până la Curtea de Apel Bucureşti, această firmă apare cu numeroase procese, marea majoritate datând din anul 2010. Marea majoritate a proceselor vizează litigii de muncă sau speţe privitoare la drepturi din Codul Civil. Numai „Sindicatul Liber Terma Serv”, respectiv angajaţii firmei, apare ca recurent în câteva speţe la diferite instanţe. Dacă luăm la întâmplare un dosar (990/87/2010), judecat de Tribunalul Teleorman vom vedea că acelaşi sindicat a formulat o plângere împotriva societăţii în data de 4.03.2010, prin care solicită judecătorilor să se pronunţe cu privire la un drept care le fusese retras. Este vorba de tichetele de masă, pe care angajaţii le primeau. Două luni mai târziu, în data de 7.05.2010 se dă şi o soluţie, care suna cam aşa: „Solutia pe scurt: Admite acţiunea formulată de Sindicatul Liber Terma Serv Alexandria, în numele şi pentru membrii săi de sindicat ce au calitatea de reclamanţi, împotriva pârâtei S.C. Terma Serv S.R.L. Alexandria. Obligă pârâta să achite tichete de masă reclamanţilor, începând cu luna mai 2010 şi să plătească acestora contravaloarea tichetelor de masă, pentru lunile martie - aprilie 2010. Micşorează onorariul de avocat la suma de 2 000 lei. Obligă pârâta să plătească reclamantului suma de 2 000 lei, cu titlu de cheltuieli de judecată, reprezentând onorariu avocat. Definitivă şi executorie. Cu recurs în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi 7 mai 2010”. Doi zile mai târziu, în data de 9.05.2010, SURPRIZĂ… se dă o altă soluţie prin care aceeaşi cauză a fost amânată pentru că Terma Serv nu îşi angajase avocat, pentru recurs.
Şi, uite aşa, mai trec multe luni, cu căi de atac şi alte „chichiţe” pe care avocaţi plătiţi, tot din bani comunităţii, le utilizează, până când se epuizează toate prevederile leale care s-ar putea aplica în acest caz.

Foşti angajaţi au dat şi ei în judecată Terma Serv

Tot de pe portalul Tribunalului aflăm că unii angajaţi care au fost daţi afară de la fosta firmă care a furnizat agentul termic în Alexandria au dat în judecată societatea, pentru plata drepturilor salariale compensatorii. Acest dosar este recent, fiind înregistrat în data de 25.03.2013 şi are termen de judecată pe 3 iunie a.c. Şi acesta nu este singurul fost salarial al firmei care o acţionează în judecată pentru drepturi salariale compensatorii. Un alt angajat are termen pe 11.06.2013. Şi tot aşa, putem analiza 886 astfel de speţe.
Întrebarea care se pune ar fi, în cazul în care reclamanţii în aceste dosare ar câştiga procesele, de unde ar putea Terma Serv să le dea banii?

înapoi la partea de sus