Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Dacă te oferi preş, eşti călcat în picioare

“De ce l-au schimbat pe Cune?”, m-a întrebat un prieten imediat ce zvonul retragerii noului prefect ajuns deja istorie a început să se împrăştie.  “De deştepţi ce sunt liberalii!”, am răspuns fără să mă gândesc prea mult. Dar, răspunsurile spontane sunt cele adevărate deşi, de cele mai multe ori, nu sunt şi cele mai apreciate. La fel şi în cazul ăsta.

Păi, câtă minte îţi trebuie ca să retragi un prefect care, chiar dacă nu era cel mai minunat, măcar întrunea toate cerinţele legale? Iar dacă asta ar fi singura greşeală pe care liberalii din Teleorman au făcut-o în timpul mariajului contra naturii cu PSD, tot ar fi bine. Dar, orbiţi de putere şi ahtiaţi după funcţii, aceştia au intrat de multe ori cu bună ştiinţă în capcanele marca “Dragnea” ieşind de fiecare dată tăvăliţi şi jumuliţi. Aşa au rămas cu câţiva consilieri locali la Alexandria, vrăjiţi cu două funcţii de viceprimar care pot fi anulate, oricând, cu o majoritate simplă. Situaţia se regăseşte, de altfel, în toate localităţile în care s-a candidat pe liste comune. Excepţie face municipiul Roşiorii de Vede unde încăpăţânarea lui George Dumitrică de a candida la primărie, deşi a fost mult blamată de şefii judeţenei de partid, la momentul respectiv, a fost, până la urmă, o dovadă de înţelepciune, pentru că au obţinut propria listă de consilieri, fără să fie nevoie să primească printr-o numărătoare din trei în cinci de la (încă) colegii de alianţă. Aceeaşi este situaţia şi la consiliul judeţean dar şi la împărţirea funcţiilor de conducere a deconcentratelor. Pe principiul “cine împarte îşi face parte”, PSD şi-a oprit tot ce-a fost mai bun pentru sine şi ai săi.

Dar să revenim la Prefectură şi la schimbarea lui Marin Cune. Se pare că motivul invocat ar fi acela că omul şi-a făcut studiile superioare mai la bătrâneţe şi până la cei şaizeci de ani n-a prea avut timp să acumuleze experienţa de cinci ani cât prevede legea pentru ocuparea funcţiei de prefect. Pocinogul i s-a tras din diferenţa de cinci luni.
Să revenim şi la capcană. S-a tot vorbit prin culise că fostul prefect Zorinel Niculcea nu a fost deloc la inima lui Liviu Dragnea pentru că era prea moale pentru gustul acestuia. Drept pentru care nu a ratat niciun prilej ca, din funcţia de vicepremier, să-l atace. Totodată transmitea nemulţumirile şi către şefia PNL din judeţ. Azi aşa, mâine aşa, până când s-au decis liberalii să-l schimbe pe Zorinel Niculcea de bună voie şi…siliţi de împrejurări. Şi au ales, până au cules un înlocuitor…vulnerabil. S-au mai grăbit să afirme şi faptul că este singurul liberal cu studii specializate în acest sens. De fapt, l-au trimis la studii pentru înalţi funcţionari publici. Nimeni nu a suflat o vorbă, însă, despre faptul că era un liberal care avea şi studii şi vechime: fostul subprefect Lucică Trifu.
Grăbita demitere a lui Zorinel Niculcea şi mult mai grăbita numire a lui Marin Cune, făcută într-o zi de sâmbătă, nu le-a fost de bun augur liberalilor. Cune nu a reuşit decât să stabilească un record de cel mai scurt mandat la prefectură. Dar, ca să fim cinstiţi până la capăt, lucrul acesta a fost posibil cu complicitatea celor care trebuiau să verifice dosarul lui. Şi uite aşa se creionează capcana. Ce şi-a dorit vicepremierul s-a înfăptuit cu semnătura premierului. Mai este doar un pas: numirea unui prefect de la PSD. Dar, dacă te oferi preş, Dragnea nu ratează ocazia să te calce în picioare. Şi pe bună dreptate!

 

înapoi la partea de sus