Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Eu vara nu dorm, îmi arde de referendum! Recomandat

Referendum Referendum

După ce Ponta a fost luat la bani mărunţi de lideri europeni, încât nu mai ştia pe unde să mai scoată cămaşa şifonată de Shulz şi preşedintelui Comisiei Europene, Jose Manuel Barroso, a venit vestea că referendumul din 29 iulie va fi monitorizat de Comisia Europeană pentru a alunga orice suspiciune. Mare dandana mai căzu pe capul majorităţii parlamentare, care a ajuns să fredoneze la unison: Eu vara nu dorm, îmi arde de referendum!

Cu ploile stricate de europenii ăştia scorţoşi, de li s-a uscat gâtlejul de atâta sete de Putere, parlamentarii care compun majoritatea îşi fac calcule cum draci de-amiază să facă să scape de Băsescu fără să se prindă Comisia Europeană de mişculaţiile de culise. De cealaltă parte, democrat-liberalii pregătesc baricadele să nu care cumva să scape vreun simpatizant şi să sară pârleazul, comiţând vreun vot de capul lui. Soarele poate lua minţile, şi n-o spun cu vreo aluzie faţă de socialişti pentru care soarele reverberează până-n măduva doctrinară… Dar cum Ponta nu putea rămâne cu onoarea nereperată, s-a gândit să angajeze o firmă de PR şi lobby “G+Europe”, pentru îmbunătăţirea imaginii la Bruxelles, dar, din câte se pare, de atâta gândire a uitat să mai semneze contractul. Ca un făcut, însă, firma asta de “bărbierit şi frezat”, prezintă interesele concernului rus Gazprom şi ale administraţiei de la Moscova. Adicătelea, pot spune, tovărăşeşte, că Ponta a făcut o bună alegere, căci uite aşa va reuşi să ajungă la punctul “G”… al imaginii roşii. Este un pas înainte spre fraţii noştri ruşi abandonaţi în meandrele concretului, în ciuda americanilor care vor privi vestea precum se holbează clientul în ciorba în care zace ca proasta vreo muscă beată şi opărită. Cum tendinţa este evidentă, şi-anume aceea de-a le face pe placul comuniştilor, deputaţii comunişti din Parlamentul de la Chişinău şi-au făcut de lucru, pentru a nu aţipi cumva în fotoliile de parlamentari, prin a ironiza suspendarea lui Băsescu. Roşiaticii moldavi au sugerat colegilor din cadrul Alianţei pentru Integare Europeană, să instituie doliu naţional cu ocazia suspendării preşedintelui Traian Băsescu, “în memoria celui de al doilea dictator român”. Cu alte cuvinte, neicusorule, ne-am revenit la gândirea anilor ’80, aşa ca să moară de ciudă capitaliştii ăştia aroganţi, care ne cicăle cu norme şi reguli deocheate pentru nişte afurisite de fonduri europene pe care oricum nu suntem în stare să le accesăm pentru a pune mâna pe caşcaval. Toate astea mă determină să dau o raită până în podul casei părăsite de la ţară, poate am norocul să găsesc prin lăzile cu ţoale vechi şi vreo ţinută de gardă premilitară sau patriotică nemâncată de molii, căci nu se ştie când mi se va cere printr-o nevinovată ordonanţă de urgenţă să strângem rândurile şi să pornim pe drumul glorios al noii epoci pontiste. Să vezi defilări şi fâlfâiri, de o să uite românul şi de foame, şi de sete, şi de sex, şi de dezmăţul capitalist, şi de tot ce mişcă în ţara nimănui. Cred că d-asta nu pot să dorm vara… Mai avem un referendum de rezolvat şi gata, ne-am aranjat!

înapoi la partea de sus