Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Haremul politic

Amazoanele de altădată, transformate, astăzi, în amantele potentaţilor vremii, fac din omul politic un Suleyman mai mic. Şi cum se poate spune unui asemenea individ, dacă nu „Suleymănică”?!

În atare situaţie, nici că mai contează cu ce rimează, ci doar că asta-i tot ceea ce pentru ei contează. Şi încă cum...

Cu alte cuvinte, se pare că a devenit o condiţie ca atunci când te cocoţi pe o scară ierarhică să-ţi tragi şi-un harem pe măsura funcţiei, cu amante fel de fel, de-ţi stă mintea în loc când auzi că a lu’ cutare e femeia şi lui cutare jupân. E scuzabil, la o adică, căci altfel eşti privit ca un neica nimeni, de ţi se face franjuri toată prestanţa.

Aceasta îmi aminteşte de perioada adolescenţei, în care dacă nu fumai, atunci când ieşeai în local cu băieţii, erai privit ca o paria. Cam acelaşi lucru se întâmplă şi cu familiştii convinşi care de atâta zgârcenie au preferat să nu ia în întreţinere vreo duduie, pe post de amantă. Ăştia sunt oamenii care nu înşeală, dar nu o fac din convingere, ci din zgârcenie, asociind femeia cu paguba. Pe lângă aceştia mai sunt şi „eunucii”, care ar vrea să înşele dacă ar mai avea cu ce…

La câţi oameni politici sunt „dotaţi” cu amante, pe care le pitesc prin diferite posturi, să le ţină cât mai aproape de ei şi cât mai departe de ochii presei, ar trebui ca în fişa postului de conducere să fie specificat că nu pot ocupa acele funcţii dacă nu fac dovada că deţin cel puţin o amantă. Mai mă întreb doar câţi „suleymănici” pozează în familişti sadea… Probabil, ar fi nevoie de un contabil, să le ţină evidenţa acestora. I-ar ajuta, astfel, şi pe micii sultani autohtoni care au uitat şi numărul cadânelor din „portofoliu”. E de înţeles, într-un fel. Sunt prea multe intrări şi prea puţine ieşiri pentru contabilizarea cadânelor de carieră, încât nu mai ştiu cui să mai facă şi cadouri, pentru ca nu cumva să „răsufle”, la cât de reşapate sunt. De fapt, sunt de-a dreptul patetici…

Suleymănicii politici, însă, nu pot avea mai multe cadâne decât Suleyman-ul şef, căci doar nu degeaba este ăl mai magnific dintre sultani. Puţin respect, totuşi, că altfel îi transformă în eunuci, de nu-şi mai revin nici cu implant de imagine.

Dacă te mai perpeleşte şi curiozitatea de a scormoni în „portofoliul” de amante ai potenţaţilor politici, ajungi să crezi că tocmai ai nimerit în judeţul lui „Guru”, la ce terapii de grup mai fac ăştia. Ba chiar au ajuns să se şi invidieze, aruncându-şi vorbe de duh, de li s-a încins şi lampa cu atâta frecat pe funcţie, dar şi-n funcţie de nevoi şi posibilităţi. Doar au ambâţ, iar pentru fericirea cadânelor, -pardon!, amantelor de carieră, sunt gata să-şi dea şi leafa pe-o lună, doar ca să nu afle sultănica. Vorba aceea, fără adrenalină, ce haz ar mai avea rangul!? Iar fără rang, îşi pierd cadânele, şi fără cadâne devin muritori de rând. E al naibii de trist să ştii ce suleymănică erai odată şi ce eunuc ai ajuns deodată.

Până la urmă, şi luna apune… Şi-o face zilnic, pentru fiecare dintre noi, muritorii de rând şi suleymanii politici. Doar cadânele mai răsar de unde nici nu credeai că mai apar vreodată din boschetăreala bugetară.

 

înapoi la partea de sus