Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Înşelătoria politică

Uff! Deşi nu ne place, vrem, nu vrem, vorbim iar  despre politicieni. Ne prefacem de multe ori că nu ne mai pasă de ei şi încercăm pe cât posibil să facem abstracţie de existenţe lor. Sforţarea nu ţine prea mult, însă, pentru că, mai devreme sau mai târziu, tot recunoaştem că ei ne controlează şi ne conduc vieţile. Preţurile alimentelor sau ale serviciilor, lipsa locurilor de muncă, drumurile proaste sau asfaltate la preţuri astronomice, nivelul taxelor şi impozitelor pe care le plătim, condiţiile mizerabile din spitale, lipsa de finanţare a învăţământului, costul medicamentelor sau lipsa utilităţilor care să asigure un minim de civilizaţie, toate acestea şi multe altora le datorăm lor, politicienilor, indiferent de culoarea lor politică. Lor trebuie să le „mulţumim” şi pentru incompetenţii puşi în funcţii cheie de la ministere la conducerea şcolilor şi spitalelor ca să ne facă viaţa amară. 

În schimb, ei  îşi aduc aminte mult mai rar de noi. Memoria unui politician e deseori scurtă şi extrem de selectivă, reţinând doar chestiunile care îl interesează direct şi personal.
De pildă, Crin Antonescu, parlamentar de Teleorman. A bătut cărările judeţului, în timpul campaniei, indiferent de starea timpului, braţ la braţ cu Liviu Dragnea promiţând că „România puternică începe de la Teleorman”, imediat după alegerile parlamentare. Şi ne mai vorbea preşedintele Senatului despre „efortul de a aduce investiţii semnnificative în Teleorman, deci de a crea locuri de muncă”. Dar şi despre faptul că nu va uita să se întoarcă în judeţul care l-a mai asigurat cu un mandat de patru ani, nu doar de senator, ci chiar de şef peste toţi senatorii. Vorbă să fie, că fapte, ioc! Există vreun cetăţean din Teleorman care să poată spune că a avut posibilitatea de a i se mai adresa în vreo chestiune? Ştie cineva cum poate fi contactat senatorul de Teleorman, Crin Antonescu? Sau, măcar, l-a mai văzut cineva prin colegiu, ca să nu mai vorbim de judeţ?
Dar,  în viata politică există norme specifice pentru campaniile electorale. Când au loc alegeri, fiecare partid le acuză pe celelalte că induc electoratul în eroare. Alegătorul, sufocat de valuri de propagandă care îl asaltează din toate părţile, nu mai poate face deosebirea între promisiuni sincere şi minciuni seducătoare. Iar politicienii sunt conştienţi de acest lucru şi profită din plin.
Se spune că sfera politicii are două caracteristici care relevă preponderenţa minciunii: concurenţa şi şefia. Concurenţa politică oferă numeroase ocazii de a obţine succesul cu ajutorul înşelătoriei. Iar cerinţele combinate ale succesului politic şi ale şefiei încurajează folosirea minciunii, lucru care este sesizat, în genere,  de mulţi, dar, din păcate nu de către toţi cei care urmează a fi înşelaţi.

înapoi la partea de sus