Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

La minim de 50 de angajaţi, patronii au obligaţia de a angaja persoane cu handicap

La minim de 50 de angajaţi, patronii au obligaţia de a angaja persoane cu handicap

Dincolo de o anume protecţie socială, Legea 448/2006, actualizată, privind protecţia şi promovarea persoanelor cu handicap, este actul normativ care bagă pe gât patronilor persoane cu handicap, ca şi în cazul altor legi care dau minorităţilor mai multe drepturi decât ar avea majoritatea. Aşa au fost gândite legile într-un stat care discriminează prin lege, dar care reacţionează, ca un mare apărător, la alte tipuri de discriminări nu tocmai semnificative.

 

Mai exact, potrivit acestei legi, la cel puţin 50 de angajaţi, patronii vor trebui să angajeze două persoane cu handicap. Raportul este de 1 la 25, ceea ce înseamnă că la 100 de angajaţi, angajatorul e obligat să încadreze patru persoane cu handicap, la un venit minim brut salarial, cel puţin.

Un calcul simplu arată că la 1.000 de angajatori, cât ar mai avea societatea Koyo, s-ar impune angajarea a 40 de persoane cu handicap, ceea ce nu se va întâmpla vreodată. În schimb, angajatorii mai au la îndemână două variante.  În cazul în care nu este dispus să angajeze persoane cu handicap, angajatorii fie cumpără produse sau servicii realizate de acele persoane care prestează activităţi în unităţile protejate şi autorizate, fie achită lunar către buget o sumă de bani care reprezintă 50 la sută din salariul de bază minim brut pe ţară înmulţit fiind cu numărul de locuri de muncă neocupate de persoanele cu handicap, raportat, desigur, la numărul total de angajaţi.

Dacă angajatorii nu aleg vreuna din cele trei variante, atunci inspectorii de la Inspecţia Muncii le pot aplica sancţiuni destul de drastice, între 15.000 şi 20.000 lei. Dar cum o astfel de sancţiune ar putea îngropa de tot o firmă mică, inspectorii preferă să dea doar avertismente administratorilor de societăţi comerciale, cu obligaţia ca aceştia să achite la bugetul de stat sumele datorate pentru neîncadrarea unui anume număr de persoane cu handicap.

De monitorizarea respectării prevederilor legii 448 se ocupă şi Agenţia Naţională pentru Persoanele cu Handicap care, la fel ca ITM, are în atribuţii controlul şi aplicarea de sancţiuni, iar angajatorii vor fi tot mai „bombardaţi” cu asemenea „vizite” pe nepusă masă.

înapoi la partea de sus