Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Las-o, bă, că merge aşa!

De ani de zile scriem şi vorbim despre câteva “realitări măreţe” ale judeţului Teleorman, a căror finalitate s-a tot amânat. Între ele, se distinge, de departe, Sistemul integrat de management al deşeurilor care a fost declarat realizat după aproape 10 ani, dar asta nu înseamnă că este un subiect încheiat. Cel mult, poate fi vorba doar despre finalul capitolului care priveşte investiţia în sine, căci depre cum va funcţiona sistemul şi ce impact social va genera, mai avem mult de scris şi de discutat.

Prima fază tocmai începe şi numele ei ar putea fi “Abrambureală”, având în vedere că nimeni nu prea ştie cu exactitate ce trebuie făcut în perioada imediat următoare. Nici măcar marii şefi de pe la judeţ, în ciuda aerelor de autosatisfacţie şi, mai ales, de autosuficienţă, pe care le adoptă în momentul în care li se cer explicaţii. Dar, am avut parte de două inaugurări, una cu surle şi trâmbiţe, inclusive, cu tăiere de panglică, făcută de Liviu Dragnea, în 2010 şi alta ceva mai pe uşor şi repede-înainte, prezidată, recent, de urmaşul său în conducerea judeţului, Adrian Gâdea.
Încă o festivitate cu alai şi cu tăiere de panglică, dar la nivel înalt, se anunţa în week-end. S-a vorbit despre faptul că însuşi premierul Victor Ponta ar veni să inaugureze centura ocolitoare a municipiului Alexandria. S-a amânat, însă, nu se ştie exact dacă din cauza faptului că nu a mai încăput în agenda primului ministru, sau pentru că s-a găsit cineva care să-l avertizeze să nu cadă în penibil având în vedere că în ciuda sumelor mari cheltuite, şi a pozei de faţadă, drumul are o serie de deficienţe. Se pare că mai marii firmei Shapir, executantul lucrării, ar fi fost chemaţi la raport şi traşi la răspundere de CNADNR. Dar nu în privinţa calităţii lucrării, din păcate, ci din cauza amânărilor repetate. Ce mai contează calitatea, dacă ne iese cantitatea, adică mai bifăm o “realizare măreaţă”.
La capitolul drumuri, se înscrie şi reabilitarea DN 6 (DE 70), lucrare care se situează peste centura Alexandriei şi care este efectuată de aceeşi firmă, Shapir. Se înscrie, mai ales, la capitolul lucruri anormale, dar şi ilegale, că sigur nu respectă caietul de sarcini. Oare, aici, cine mai vine să taie panglica inaugurală, tot premierul? Este de văzut dacă îi plac şanturile cu lăţime de peste trei metri, în timp ce trotuarele de sub un metru sunt înghesuite în garduri. Şi, dacă vine, trebuie, neapărat, să se organizeze tăierea panglicii în comuna Măldăieni, unde drumul s-a ridicat la înălţimea gardului, curţile fiind în pericol de inundare la fiecare ploaie mai serioasă. Şi să fie pus să bage o maşină într-o curte. Să-i vedem atunci, măiestria de copilot de raliu. Dacă urcă şi coboară, cu automobiliul, panta extrem de abruptă formată după minunata reabilitare, fără să păţească nimic, sigur intră şi în cartea recordurilor!  Localnicii n-au reuşit şi, ca drept dovadă, nu şi-au mai băgat maşinile în curţi de vreo trei luni de zile. Mai dihai este că vine iarna şi de intrat în curte or mai putea, că se pun în fund, ca pe topogan, dar de ieşit, n-au cum, decât dacă sunt alpinişti.    
Musai ca cel care vrea să se împăuneze cu tăierea panglicii la DN 6 să circule cu viteză redusă şi în tronsonul care străbate municipiul Roşiorii de Vede să se minuneze de măreaţa realizare. Nu se poate opri din admiraţie şi, mai ales, din uimire, pe tot parcursul, mai apoi până la intrarea în Alexandria,  fie la sensul giratoriu de la Buzescu, fie la vederea chestiilor de beton turnate pe asfalt unde cică se vor planta flori! Deocamdată nu se seamănă decât pericol pentru circulaţia pe timp de noapte.
Foamea de popularitate a politicienilor din fruntea ţării şi mai ales disperarea cu care guvernanţii încearcă să ne convingă că lucrurile merg pe un făgaş normal şi ei îşi îndeplinesc promisiunile electorale, ar putea să facă posibile cele două inaugurări cu tăierea panglicii de un mare demnitar, poate chiar premierul, sau vicepremierul. Oricum, cineva tot va face inaugurarea, dar ne întrebăm dacă şi o recepţie reală a lucrărilor se va face. Altfel, după inaugurare ne apucăm de reparare. Alţi bani, altă inaugurare!

înapoi la partea de sus