Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Mic şi negru

Degeaba te-a dus mintea la purice, căci la cât de agil este nici n-ai timp să-l prinzi, că te-a şi pişcat, lăsându-te cu buboiul la scărpinat. Mic şi negru nu mai este nici berbecul din turma cu oi albe. De când l-au „săltat” pe baciul Becali, şi berbecul a emigrat.

Nu mai rămâne decât să zic că mic şi negru este nivelul de trai al românilor. Dacă mă uit la situaţiile economice prezentate de luminaţii noştri economişti, care ne dezumflă cu deficitul bugetar care a urcat de la 4,19 miliarde de lei, cât era la finele lunii martie, la 7,5 miliarde de lei.

Dar, ca să nu ne mai prindem urechile în zerouri, e mai simplu să zicem că suntem mai săraci cu 1,2 la sută din PIB, după doar patru luni. Aşa ne stă nouă bine de ani şi ani de zile.

Dacă unii îşi ghicesc viitorul în zaţul de cafea, oamenii politici văd nivelul de trai în ghenele de gunoi, care sunt tot mai goale. Aşa se face că primarul Alexandriei avea să constate, aşa din senin, că se strange tot mai puţin gunoi de la cetăţeni, asociind acest lucru cu puterea de cumpărare tot mai firavă a locuitorilor capitalei de judeţ.  Ce n-am înţeles este de ce naiba era mirat edilul şef al Alexandriei că nu mai au oamenii bani. Păi, e suficient să ne gândim că avem un gunoi cu 50 la sută mai scump. Aşadar, mai puţin, dar şi mai scump, precum esenţele, la ce mirosuri puternice degajă.

La aceasta mai adaugăm nemiluitele scumpiri la utilităţi şi şomajul tot mai înfloritor. Ca de pildă, preţul energiei electrice pentru populaţie care a urcat cu 4,4 procente, în a doua jumătate a anului trecut, ajungând la 10,8 euro pe 100 kWh, iar tariful rezultat după ajustarea pentru puterea de cumpărare este dublu şi depăşeşte media UE. Astfel, economiile şi veniturile românilor au fost curentate de li s-a zbârlit inflaţia, făcând scrum orice aşteptări.

Întorcându-mă la mirarea primarului Alexandriei, aceasta îmi întăreşte convingerea că oamenii politici trăiesc într-o lume paralelă de cea electoratului de rând.

Doar în campanie cele două lumi fuzionează, devenind un punct negru numit generic “speranţă”, dar de care îşi înfig ghearele mamiferele politice însetate după putere.

Revenind la percepţia faţă de nivelul de trai, avem de-a face cu un soi de prosteală pe faţă. Se produc artificial scandaluri politice pentru ca românului de rând să-i fugă gândul de la frigiderul care s-a apucat de făcut nudism. O tactică pe care oamenii politici o folosesc la fiecare şoc socio-economic, încât mai că-ţi ţine şi de foame, la câţi cai verzi pe pereţi ajungi să vezi până devin un punct negru cât nivelul de trai. Bine măcar că nici nu se simte în coşul de gunoi…

înapoi la partea de sus