Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Miniştri penali

Afacerile cu statul sunt cele mai profitabile, asta o ştie şi un puşti care nu are habar de cum funcţionează societatea. Dar, dacă mai eşti şi om politic şi îţi înfiinţezi niţcai firme, conduse bineînţeles de interpuşi, averea ta te va clasa cu siguranţă în topul milionarilor (în eruro), Forbes.

Se plâng aleşii noştri peste tot că statul nu are bani, se miră de pe unde să mai taie ca să acopere bugetul consolidat, fac declaraţii cu privire la cât de mult au furat cei dinainte, doar-doar, omul de rând va pune botul şi la următoarele alegeri vor merge tot pe mâna lor.

Ei, chiar în urmă cu câteva săptămâni, premierul ţării, Victor Ponta declara la televizor că va cere organelor din subordine să ia la mână toate contractele pe care statul le are cu diferite firme ale unor „băieţi deştepţi”, care au reuşit să „sugrume” visteria naţională. Însă, vineri, lui Ponta i s-a demonstrat ceva, şi anume faptul că unul dintre „băieţii deştepţi, aşa cum îi numea pe cei care au secat bugetul, chiar în ograda sa, bine, a USL-ului. Unul dintre miniştrii săi, Relu Fenechiu, propus de PNL, dar pus în funcţie de Ponta a fost condamnat la 5 ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE, de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (forul superior al instanţelor din România), în dosarul „Transformatorul”. Păi cum aşa, când se formă Guvernul nu se ştia că Fenechiu a făcut afaceri cu statul şi s-a îmbogăţit de pe urma amărâţilor de români? Sau poate că, mizând pe prezumţia de nevinovăţie, Ponta a acceptat cu plăcere numirea acestuia la Ministerul Transporturilor. Procurorii DNA au fost cei care au depistat că ministrul nostru a vândut prin firmele sale, transformatoare (de unde şi numele dosarului) şi întrerupătoare vechi şi folosite, ca noi (că doar cât de mult se pot uza transformatoarele şi întrerupătoarele pentru a nu mai fi folosite), către...şi acum e interesant, beneficiarul acestui contract avantajos nu e nimeni alta decât Sucursala de Întreţinere si Servicii Energetice Electrice (SISEE) Moldova. Pentru treaba asta, Fenechiu a primit 5 ani de închisoare cu executare şi cu toate că decizia instanţei nu este definitivă, ministrul din fruntea Transporturilor s-a gândit mai bine şi i-a pasat mandatul premierului. Că doar acolo, la Bucureşti, îl iei când vrei şi îl laşi când…hopa, intervine justiţia.

înapoi la partea de sus