Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Păstorel şi guvernanţii lui Miaunel

După prima vizită a lui Petru Groza în URSS, Păstorel a fost atât de impresionat de tovarăşii bolşevici, încât a scris ceea ce i-a venit în pană. Şi-a scris, cu dâre, o epigramă dedicată politicienilor vremii, din care mi-am permis să rup doar o strofă care era cu ceva bun simţ: “Caligula Imperator a făcut din cal, senator, Petru Groza, mai sinistru, a făcut din bou, ministru”.

 Ce s-a schimbat de atunci? Boii nu şi-au schimbat obiceiurile, ci doar pe ici, pe colo, rangurile, că nu-i mai deosebeşti decât după mugete.

Nu degeaba se spune că fiecare om ajunge să fie promovat până la nivelul de competenţă pe care-l are. Ce depăşeşte acest nivel, nu mai putem vorbi de oameni, ci de capete furajate.

Să vezi cum eşti prostit de stat, care pe de-o parte te jecmăneşte rânjind, iar pe de altă parte face pomeni prin subvenţii unor indivizi care deţin coloşi industriali doar pentru a face jocurile de culise aducătoare de bani negri, este peste limita suportabilităţii.

Dar dincolo de suspiciuni, există şi certitudinea că Păstorel ar fi avut dreptate chiar şi azi. Societatea a fost şi-n trecut discriminată de politicieni, aşa că astăzi nu poate fi altfel. Ca drept dovadă, un anume preşedinte de organizaţie locală din Suceava, l-a luat gura pe dinainte, grăind că nu îi va încuraja prin votul său pe cei care "confundă funduleţul cu fericirea" şi că nu doreşte să transforme România în Sodoma, rugându-i pe cei care nu au descoperit femeia, să o facă, pentru că nu muşcă.- Clanţ!...

Dar cum în ţărişoara asta discriminată din toate poziţiile, se obişnuieşte să dai cu alifie acolo unde-ţi place, şi nu unde doare, a şi sărit de popou Colegiul director al Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării (CNCD), care s-a şi autosesizat la declaraţiile deputatului ce făceau referire la legalizarea căsătoriei între persoane de acelaşi sex, care va fi trecută, din câte se pare, în noua Constituţie.

Aşadar, CNCD n-are ce face decât să întoarcă pe dos vorbele deputatului sucevean, analizându-le din perspectiva unei posibile fapte de discriminare. Dureros… Unii aruncă doar nişte vorbe alunecoase, iar alţii ciuruie tot ce prind, provocând adevărate cratere în bugetul ţării, de care nimeni nu se mai vaită. Şi cum să nu-ţi aminteşti brusc de “boii” lui Păstorel, atunci când te apleci fie şi numai să-ţi legi şireturile?!... Statul abia aşteaptă să ţi-o tragă pentru a hrăni burţile “investitorilor strategici”. Bine măcar că românul s-a obişnuit să nu-şi mai ia încălţări cu şireturi. Din păcate pentru el, tot va trebui să se aplece pentru a se descălţa atunci când se va culca... flămând.

înapoi la partea de sus