Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Promisiunile de mii de locuri de muncă se fac doar în campanie electorală

     Cu surle şi trâmbiţe, mai zilele trecute, Ioan Nicolae şi-a anunţat noua perlă pe care a adăugat-o în şirul afacerilor sale: fabrica de ulei de la Zimnicea. Asta, în timp ce la unitatea similară de la Roşiorii de Vede, magnatul a dat ordin să se pună lacătele pe poartă, cât mai curând. De fapt, parte din angajaţi au fost trimişi în şomaj, iar pentru restul s-a stabilit un program de lucru de numai câteva ore pe zi. În felul acesta, a trimis în şomaj măcar vreo sută de oameni, lipsindu-i pe ei şi familiile lor, de bruma de salariu care venea în casă. Nu era mult, că se ştie că la Nicolae salariile sunt mici, dar măcar aveau o speranţă de subzistenţă pe termen mai îndelungat. Acum, se gândesc cu groază că după expirarea perioadei  în care primesc ajutor de şomaj le va fi de-a dreptul imposibil să-şi mai găsească de lucru în oraş.
      De partea cealaltă, nici la Zimnicea nu se creează decât vreo 60 de locuri de muncă, pentru că noua fabrică este ultramodernă, computerizată. Dar, deşi demne de luat în seamă, aceste aspecte n-au fost sesizate şi de iluştrii săi invitaţi la festivitatea de inaugurare. Între ei s-au evidenţiat reprezentanţi ai stângii, dar şi ai dreptei politice, miniştri şi şefii administraţiei judeţene. Mai precis, au venit să-şi prezinte omagiile, felicitările şi, probabil, solicitările de sponsorizare:
Maria Grapini, ministrul delegat pentru IMM-uri şi Turism, Adrian Rădulescu, consilier prezidenţial, Andreea Paul Vass, fost consilier economic al lui Emil Boc, Adrian Gîdea, preşedintele Consiliului Judeţean, dar şi Liviu Dumitraşcu, prefectul judeţului Teleorman.
      Printre paharele de şampanie scumpă şi laudele la adresa magnatului, nici unui nu i-a trecut prin cap să-l întrebe pe acesta despre soarta celor aproape o mie de oameni puşi pe liber de la combinatul chimic de la Turnu Măgurele sau despre cei de la fabrica de ulei din Roşiorii de Vede. Cum să se pună rău cu omul care a avut grijă să sponsorizeze toate partidele şi să se pună bine cu toate guvernările? Şi-apoi, dă-i încolo de oameni, promisiunile de mii de locuri de muncă se fac doar în campanie electorală!
      În schimb, arătând că cine este şeful, Nicolae le-a dat cu tifla celor de la putere, criticând guvernul că nu-şi dă interesul pentru economia naţională şi că au doar preocupări politice. Magnatul s-a arătat preocupat de modificările legislative făcute
în domeniul irigaţiilor şi a îmbunătăţirilor funciare. Şi nici nu e de mirare, având în vedere că este unul dintre cei mai mari moşieri ai ţării. Se pare că despre preţul gazelor naturale nu ar fi vorbit, sau, poate că discuţiile au fost mai pe şest că nu a “transpirat” nimic în acest sens. Dar asta nu ne împiedică să ne gândim că, peste vară, guvernanţii se mai pot gândi în privinţa unui sprijin mascat pentru combinatele chimice deţinute de Nicolae, sau, poate, la o altă a strategie pentru sprijinirea fermierilor. Rămâne de văzut.

înapoi la partea de sus