Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Trompa de ţânţar, în mare bulan

Ştii cum e când un zumzăit sau un sunet îţi irită auzul…îl auzi atât de des, încât ai fugi departe, numai să scapi de acesta. E ca şi cum ai ascultat o melodie care îţi place, iar toată ziua rămâi cu ea în minte, obsesiv. La un moment dat, de atâta fredonat, ajungi să nu o mai suporţi.

În cazul melodiei, problema se rezolvă, asculţi alta, încerci să îţi ocupi mintea cu altceva şi până la urmă uiţi. Dar când nu depinde de tine, şi oriunde te-ai duce ori te-ai ascunde, auzi acel sunet sâcâitor, pe care nu mai poţi să îl suporţi, nu poţi face mare lucru să îşi intri în normal.
De ce toată această pledoarie? Păi, în Alexandria, oamenii ies în fiecare seară să ia o gură de aer, că, de, în ultimele zile, vremea şi-a cam făcut de cap şi temperaturile au fost caniculare. Ei, şi ies alexăndrenii pe centru, să facă şi ei o plimbare, iar în loc de linişte, ce să vezi…nu se aude decât un bâzâit, un bâzâit asurzitor, seară de seară.
Dacă te întâlneşti cu cineva cunoscut şi ai vrea să schimbi două vorbe nu poţi, că te extermină…ţânţarii, că despre ei este vorba. Trebuie să saluţi din mers, că în cazul în care faci greşeala să te opreşti în loc, chiar şi pentru câteva secunde, ajungi acasă cu sângele supt şi cu băşici pe tine, cât să te scarpini o noapte întreagă şi pe lângă faptul că ţi-au stricat seara, insectele îţi mai strică şi somnul. Ca să nu mai vorbim că nu te poţi aşeza pe una din băncuţele montate pe centrul pietonal, motivul fiind acelaşi: ŢÂNŢARII.
Asta în condiţiile în care, municipalitatea a efectuat, deja, deratizare de zeci de mii de lei şi teoretic, ar fi trebuit să scăpăm de insecte.
Am încercat varianta plimbării prin Parcul Pădurea Vedea … ooo, mai grav, acolo sunt şi mai mulţi şi mai agresivi, ţânţarii. Dacă cumva ai uitat plasa de la geamuri deschisă într-una din seri, mai bine te muţi tu de acasă decât să scapi cumva de insectele care îţi invadează spaţiul şi proprietatea.
Mai zilele trecute, îmi spunea o prietenă că cine doreşte un masaj anticelulitic gratuit să meargă la Giurgiu, pentru că ţânţarii s-au răspândit şi pe acolo, încât intenţionează să se mute la Ruse, pe motiv că nu îşi doreşte înfrumuseţare corporală în acest mod. Astfel că, urmându-i sfatul amicei mele, mă gândesc şi eu serios (şi probabil ca mine alte câteva zeci de mii de alexăndreni – nu ştiu în celelalte oraşe şi municipii cum o fi) să trec Dunărea, la vecini. O fi la ei mai bine, să pot şi eu, ca şi ceilalţi concetăţeni ai mei să ies la plimbare seara, în parc sau la pădure, în linişte.
În concluzie: alexăndreni staţi în case, cu uşile şi ferestrele închise, căci afară s-a făcut, cândva, dezinsecţia şi s-au înmulţit ţânţarii.

înapoi la partea de sus