Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Costica Vărzaru este din Giuvărăşti, iar Iuliana Costeniuc a predat la Colegiul Anastasescu

  • Scris de 

     Scandalul fraudării examenului de bacalaureat la Liceul Dimitrie Bolintineanu din Bucureşti care este în centrul atenţiei opiniei publice dar şi a organelor de cercetare, intră în a doua săptămână şi, cu siguranţă, se vor mai face multe ştiri pe acest subiect.

Drept urmare şi teleormănenii sunt la curent cu evoluţia situaţiei, prin intermediul presei. Ce nu s-a ştiut până acum, este faptul că cele două protagoniste, adică directoarea liceului şi inspectoarea, au legătură cu Teleormanul. Una s-a născut şi a crescut aici, iar cealaltă a predat ani buni la un liceu renumit.

     Costica Vărzaru, fosta directoare a Liceului Dimitrie Bolintineanu, este originară din satul Giuvărăşti, comuna Izlaz. Acolo s-a născut, a crescut şi a învăţat până în clasa a VIII-a, după care, studiile liceale l-a făcut la Turnu Măgurele. A absolvit, apoi, Facultatea de chimie, în Bucureşti. Mulţi spun că era cunoscută ca o profesoară cu pregătire profesională bună şi că era apreciată. Cei care o cunosc de când era mică spun că au fost miraţi s-o vadă dansând lasciv cu elevii şi dezbrăcându-i de cămăşi. În ce priveşte acuzaţiile de fraudare a examenului şi de pretindere şi primire de şpagă, pentru care aceasta este cercetată în stare de arest, aceştia au spus că „dacă este adevărat, merită să fie pedepsită. Dar e păcat că şi-a distrus cariera”. 

      Iuliana Costeniuc este cunoscută în Teleorman ca Iuliana Orman, aşa cum o chema înainte de căsătorie. Aceasta a predat chimia la Colegiul Naţional Anastasescu din  Roşiorii de Vede până în urmă cu cinci sau şase ani şi se spune despre ea că era o profesoară foarte bună. Apoi, s-a mutat la Bucureşti şi a predat la Liceul Dimitrie Bolintineanu, după care a fost promovată ca inspector şcolarpentru implementarea descentralizării instituţionale în cadrul Inspectoratului şcolar al sectorului 5 al Capitalei.

Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) a decis demiterea acesteia, ca urmare a suspiciunilor privind implicarea în cazul de la Liceul Dimitrie Bolintineanu. Aceasta a fost acuzată că făcea aranjamentele ca să fie desemnaţi anumiţi supraveghetori "permisivi" şi o comisie care să poată fi influenţată în fraudarea examenului, potrivit Parchetului Tribunalului Bucureşti

În referatul procurorilor se arată că, în 25 iunie, Costica Vărzaru a avut cu Iuliana Costeniuc, o discuţie telefonică în care i-a cerut să meargă la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti (IŞMB) pentru “a alege Bolintineanu”. În aceeaşi zi, Costeniuc i-ar fi comunicat telefonic lui Vărzaru că a vorbit, dar i s-a comunicat că nu poate participa întrucât a fost profesoară la Liceul Teoretic “Dimitrie Bolintineanu” şi mai ales pentru că a avut clasa a XII-a.

înapoi la partea de sus