Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Manevre imobiliare de fentat statul: Cum vrea patronul de la “Rova” să fenteze instituţiile statului

Manevre imobiliare de fentat statul:  Cum vrea patronul de la “Rova” să fenteze instituţiile statului

Una dintre privatizările păguboase care au contribuit la decăderea economică a municipiului Roşiorii de Vede, fosta Uzină de reparat vagoane, face încă valuri deşi a dat faliment de mult, dar ingineriile financiare şi imobiliare ale patronului, Ştefan Movilă, continuă.

Bucureşteanul, cunoscut în Teleorman prin intermediul brandului Rova pe care a pus mâna pe ultima sută de metri a guvernării CDR, a reuşit să distrugă o uzină şi să fenteze instituţiile statului ani la rand, fără să i se întâmple nimic.
Intrat în posesia bunurilor societăţii Rova, terenuri, imobile şi utilaje achiziţionate la un preţ modic, firmele lui Movilă au acumulat ani la rând datorii la stat de ordinul sutelor de miliarde. Folosindu-se de tot felul de tertipuri, mută aceste bunuri dintr-o firmă în alta încercând să scape de executare.
Ultima găselniţă a lui Movilă a fost trecerea clădirilor ce au aparţinut Societăţii Rova RMR în alte firme ale sale, bunuri pentru care Primăria Roşiorii de Vede, Casa de Pensii, Ministerul Finanţelor Publice şi o societate comercială aveau instituit sechestru asigurator pentru datoriile acumulate. Terenul societăţii Rova este trecut sub formă de aport de capital la o altă societate a aceluiaşi Ştefan Movilă, printr-un document autentificat, ulterior, la notar, e drept fără valoare de proprietate imobiliară, dar bun de indus în eroare. Acelaşi tertip se pare că l-a folosit şi cu clădirile societăţii care au ajuns la Compania de Transport Feroviar (CTF). Aceste documente i-au pus în dificultate pe lichidatorii celor două societăţi, Rova şi CTF, care nu mai ştiau ce bunuri imobile şi mobile pot valorifica.

Ani la rând, Ştefan Movilă a plimbat oameni şi bunuri prin mai multe firme, la care se tot schimba acţionariatul, astfel încât să fie tot mai încâlcite iţele afacerilor sale. Acum, există suspiciunea că o parte din bunurile Rovei, aflate sub sechestru, să fi ajuns la Compania de Transport Feroviar, aflată în faliment, iar lichidatorul ar putea valorifica aceste bunuri pentru plata creditorilor. Dacă se constată că există un act de vânzare-cumpărare pentru aceste clădiri, acesta va fi anulat în instanţă pentru că nu există un certificat fiscal, obligatoriu în astfel de tranzacţii. Pentru a lămuri situaţia, Direcţia impozite si taxe a primăriei Roşiorii de Vede va solicita Oficiului de cadastru să le comunice dacă a fost înregistrată această proprietate. Aceeaşi metodă a folosit-o Ştefan Movilă şi cu terenul de la Rova pe care l-a trecut ca aport de capital într-o altă societate, document autentificat la notar, dar fără ca acesta să aibă valoare de proprietate. Documentul este încheiat între Ştefan Movilă şi Tălpescu Gheorghe, un apropiat al său, pe care îl foloseşte ca acţionar de serviciu prin care să manevreze din umbră afacerile. Pe Tălpescu îl găsim de-a lungul anilor în acţionariatul firmelor lui Movilă, sau administrator la Rova RMR, UMERVA Ploieşti, CTF Bucuresti, Electrice Instalaţii Feroviare Ploieşti şi câte or mai fi de care încă nu am aflat şi prin care Ştefan Movilă plimba documente, bunuri şi angajaţi, în speranţa că i se va pierde urma şi va scăpa de plată. Nici Electro Turris nu a scăpat de mâinile dibace şi mintea diabolică a lui Movilă, dar despre asta vă vom spune mai multe, în curând. Şi când te gândeşti că acest personaj, Ştefan Movilă, era cât pe ce să ne reprezinte în Parlament şi să facă legi!
Am reuşit să descâlcim câteva iţe ale escrocheriei pusă la cale de Movilă, dar nu ne oprim aici.

 

înapoi la partea de sus