Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Movilă susţine că a construit Stadionul Rova şi că roşiorenii trebuie să-i fie recunoscători

  • Scris de 
Movilă susţine că a construit Stadionul Rova  şi că roşiorenii trebuie să-i fie recunoscători

După apariţia articolului “Manevre imobiliare de fentat statul: Cum vrea patronul de la “Rova” să fenteze instituţiile statului”, în ediţia din data de 2 iulie 2013, am fost contactaţi la redacţie de însuşi patronul Ştefan Movilă cu care am avut o discuţie lungă, cu multe replici din partea acestuia, cel puţin uimitoare.

De pildă, patronul Rova RMR, CTF, GTF sau cum s-or mai numi, a afirmat că roşiorenii ar trebui să-i fie recunoscători pentru că le-a dat de lucru şi pentru că a construit Stadionul Rova, că autorităţile locale “n-au vrut să ştie” că încă din 2003 clădirile fostei Rova RMR au fost trecute la firma Abitas ca aport social, dar şi că are o notorietate atât de mare în Teleorman, încât, dacă ar candida, ar câştiga alegerile, cu siguranţă.

N-a fost prea mare surpriza să fim contactaţi de patronul Ştefan Movilă după ce tocmai se publicase în ziarul nostru un articol în care se prezentau diferite “metode” practicate ani de zile, prin care activele şi salariaţii acestuia se plimbă prin marea încrengătură de firme pe care o deţine, în care o societate comercială e acţionară la rândul ei în alta, ca un fel de păpuşă Matrioşca, dar nu cu scop de încântare a ochiului, ci de eludare a legii.

Roşiorenii ar trebui să-i fie recunoscători

“Oamenii din Roşiori să-mi mulţumească” a spus cu mândrie patronul de la Rova, lăudându-se cu firmele sale şi cu faptul că a dat şi dă de lucru roşiorenilor, în ciuda faptului că acum decât crca 100 de oameni mai lucrează acolo din miile pe care le-a preluat odată cu uzina.  

“Firmele celor care au condus judeţul, toate au falimentat. Firmele care le-a luat Movilă au trecut prin greutăţi, prin probleme, prin necazuri, dar uite că funcţionează”, a mai susţinut acesta. Întrebat, însă, de ce nu-şi plăteşte datoriile către stat şi prin tot felul de tertipuri încercă să fenteze, acesta a spus că e “mare minciună” deşi stau dovadă documente oficiale.

Movilă susţine că a construit  Stadionul Rova

Ce mai mare gogomănie afirmată de cel care a cumpărat Rova în 2000 este aceea că el ar fi construit Stadionul Rova şi că cheltuielile respective ar fi trebuit să-i fie scăzute din datoriile acumulate la bugetul local al municipiului. Deşi orice roşiorean ştie că Stadionul “Rova” este construit din anii comunismului, Ştefan Movilă a încercat să motiveze că nu-şi achită datoria de 14 miliarde de lei vechi la Primăria Roşiorii de Vede prin faptul că a suportat cheltuielile de construire ale acestuia. A mizat, probabil, pe neştiinţa redactorului cu care stătea de vorbă, dar s-a înşelat. Prins cu ocaua mică, acesta a mai redus din pretenţii şi a susţinut că a construit doar tribuna centrală, lucru de asemenea, neadevărat.
”Toate tribunele şi tot, betoanele…”, a pretins Movilă, iniţial, spunând că va lămuri acest aspect în instanţă.
Dacă nu i-a mers nici aşa, a susţinut că şi-a achitata datoriile faţă de administraţia roşioreană atunci când aceasta a executat silit căminul de nefamilişti al uzinei, ignorând, însă, că de atunci, cam anul 2003, a uitat să mai achite taxele şi impozitele locale.
”Dacă avea de luat bani, putea să facă executare. Eu nu m-am opus”, a dat-o acesta la întors şi a mai spus că, în afară de căminul de nefamilişti, primăria a executat silit şi fabrica de mobilă a pe care a deţinut-o la Roşiori.
 

Clădirile SC Rova RMR au fost trecute la Abitas ca aport social din 2003

Aceasta este altă afirmaţiie făcută de Ştefan Movilă în timpul discuţiei purtate telefonic.Asupra imobilelor respective se află instituit sechestru asigurator de către Primăria Roşiorii de Vede, Casa Judeţeană de Pensii, Ministerul Finanţelor Publice şi o societate comercială, pentru datorii care, însumate, se pare că sunt de ordinul a sute de miliarde de lei vechi. Despre faptul că în registrele Primăriei Roşiorii de Vede acestea apar ca fiind încă la Rova RMR şi că nu s-a făcut niciun transfer, Movilă a spus că “Autorităţile n-au vrut să ştie”., dar încă din 2003, acestea au trecut la Abitas ca aport social. Potrivit afirmaţiilor sale, a primit şi certificat fiscal.
De curând, s-a descoperit că aceleaşi clădiri apar trecute pe Compania de Transport Feroviar (CTF), dar despre acest aspect n-am mai primit lămuriri. Probabil, pe aceeaşi metodă, au trecut dintr-o firmă în alta, ca aport de capital, culmea, fără ca autorităţile să ştie.

S-a făcut recurs la falimentul CTF

“Este o mare minciună hotărârea instanţei care mă obligă să plătesc nişte sume”, a spus Ştefan Movilă, adăugând că a contestat decizia instanţei care, deşi era definitivă, nu era, şi irevocabilă. În legătură cu salariile restante din 2011 ale celor circa 120 de salariaţi aşezaţi la masa credală după declararea falimentului CTF, acesta susţine că sunt necuvenite şi că, în perioada aprilie-august 2011, “nu a ieşit niciun vagon” pe poarta uzinei. În consecinţă, banii sunt necuveniţi, deşi instanţa a decis contrar afirmaţiilor acestuia.

Dacă candidez în Teleorman, mă alege toată lumea
La finalul unei lungi discuţii pigmentată cu mai multe fragmente de predică penticostală despre bunătate şi abordare pozitivă a lucrurilor (că doar domnul Movilă este şi pastor penticostal) şi după o avalanşă de argumente aduse din redacţia Teleorman news, Ştefan Movilă s-a lăsat păgubaş şi ne-a spus că, de fapt, dacă scriem despre el, îi creşte notorietatea, care şi aşa este foarte mare în judeţ. Atât de mare, că dacă ar candida aici, l-ar “alege toată lumea”

“Pe mine puţin mă interesează. Că-mi faceţi o reclamă proastă sau bună, vă mulţumesc că-mi faceţi, totuşi, o reclamă! În Teleorman sunt o persoană cunoscută. Dacă particip la alegeri, mă alege toată lumea”, a spus Ştefan Movilă.

înapoi la partea de sus