Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

900 de euro, şpaga pentru o autorizaţie de construcţie

Foto arhiva Foto arhiva

Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Teleorman au definitivat cercetările într-un dosar penal, întocmit pe numele unui bărbat din Roşiorii de Vede, acuzat de trafic de influenţă.

De fapt, inculpatul este anchetat, deoarece în toamna anului 2011 ar fi cerut de la o terţă persoană suma de 900 de euro pentru a interveni pe lângă funcţionarii publici din cadrul primăriei roşiorene să obţină o autorizaţie de construcţie. Actele de cercetare în acest caz au fost efectuate de ofiţerii DGA Teleorman, sub coordonarea unui procuror. La ultimele conferinţe de presă organizate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Teleorman, şeful Serviciului de Cercetări Penale, procurorul Carmen Ovidiu Toma declara că are în lucru mai multe dosare penale cu privire la comiterea unor fapte de corupţie. La vremea respectivă, acesta vorbea de cercetarea unor funcţionari publici, o parte din personalul medical şi chiar de persoane care lucrează în mai multe domenii ale administraţiei publice. Şi, se pare că o mare parte dintre dosarele aflate pe masa de lucru a anchetatorilor pot fi probate, şi după ce un asistent, angajat al Serviciului de Medicină Legală Teleorman a fost săltat, împreună cu un instructor auto, chiar din stradă, un alt individ din Roşiorii de Vede va ajunge în faţa judecătorilor, în ambele situaţii fiind vorba de fapte de corupţie. Compartimentul de presă al DGA a remis un comunicat de presă, în care se arată următoarele: „În fapt, din probatoriul administrat în cauză, ca urmare a actelor de cercetare efectuate de către ofiţerii Direcţiei Generale Anticorupţie, Serviciul Judeţean Anticorupţie Teleorman, sub coordonarea procurorului de caz, s-a stabilit faptul că în toamna anului 2011, inculpatul a pretins şi a primit de la o persoană suma de 900 euro pentru a interveni la funcţionari din cadrul Primăriei municipiului Roşiorii de Vede, asupra cărora a lăsat să se înţeleagă că are influenţă, în scopul obţinerii unei autorizaţii de construcţii. Inculpatul D.M. are antecedente penale, fiind condamnat în anul 2012 la pedeapsa închisorii cu suspendare de doi ani pentru săvârşirea aceluiaşi gen de faptă”. Dacă va fi găsit vinovat, bărbatul riscă ani grei de închisoare, iar aceşti ultimi doi ani cu suspendare i se vor adăuga le pedeapsa acordată în cazul prezentat în rândurile de mai sus. 

înapoi la partea de sus