Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Agricultorii pregătiţi de pompieri pentru campania de vară

Agricultorii au fost instruiti de pompieri Agricultorii au fost instruiti de pompieri

30 de operatori economici au fost invitaţi de reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, la o întâlnire, care a avut ca temă prevenirea şi stingerea incendiilor pe parcursul, dar şi după campania agricolă, care va începe cât de curând. Totodată, la instruire au participat şi şefii de la APIA, Garda de Mediu şi Direcţia Agricolă. Pentru a-i face să înţeleagă că măsurile de apărare împotriva incendiilor sunt necesare şi societăţile agricole trebuie să ţină seama de ele pe timpul recoltării păioaselor.

Pentru a nu avea probleme pe perioada campaniei agricole, care stă să înceapă (ce a mai rămas din culturile păioase, după furtunile şi vijeliile care s-au abătut asupra judeţului nostru). „În prezenţa celor 30 de specialişti din cadrul societăţilor agricole, cadrele Inspecţiei de Prevenire ale I.S.U. „A.D. Ghica” Teleorman au pus accent pe măsurile specifice P.S.I. pe perioada recoltării, transportării şi depozitării păioaselor, prin prezentarea prevederilor legale în domeniu, precum: O.M.A.I. nr. 605/2008 privind dispoziţiile generale de apărare împotriva incendiilor pe timpul utilizării focului deschis la arderea de mirişti, vegetaţie uscată şi resturi vegetale, a H.G.R. nr. 537/2007 privind stabilirea şi sancţionarea contravenţiilor la normele de prevenire şi stingere a incendiilor, a O.M.A.I. nr.163/2007 privind Normele Generale de Apărare Împotriva Incendiilor şi a Protocolului comun între I.G.S.U., A.P.I.A., Garda de Mediu şi a Agenţiei de Protecţie a Mediului ce face referire la prevenire situaţiilor de urgenţă pe perioada campaniei agricole”, se arată în comunicatul de presă remis de ISU Teleorman.

747 incendii de vegetaţie, în 2012

La instruire, reprezentanţii inspectoratului au arătat şi statistica cutremurătoare a incendiilor de vegetaţie, la care au intervenit anul trecut. „La această instruire au mai fost prezentate evenimentele semnificative ale anului 2012, când pompierii militari au trebuit să intervină pentru stingerea a nu mai puţin de 747 de incendii de vegetaţie uscată. Anul acesta sunt deja înregistrate 35 de incendii de vegetaţie uscată, fără să fi început campania de recoltare, ceea ce trebuie să reprezinte un semnal de alarmă, atât pentru instituţiile ce gestionează aceste evenimente, cât şi pentru operatorii economici din domeniul agricol”, ne informează pompierii teleormăneni. Totodată, la întâlnire, militarii au prezentat o serie de măsuri care trebuie adoptate în vederea apărării împotriva incendiilor.

înapoi la partea de sus