Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Camerele de supraveghere din Alexandria, ineficiente

Foto arhiva Foto arhiva

Camerele de supraveghere montate în municipiului reşedinţă de judeţ, în urma implementării unui proiect cu fonduri europene, nu sunt foarte eficiente. În cadrul unei conferinţe de presă organizate ieri, la sediul IPJ Teleorman, adjunctul inspectorului şef, comisar şef Marian Mitrana a declarat că rezoluţia acestora este mică şi mai mult decât atât, acestea nu sunt omologate pentru ca agenţii să poată acorda amenzi sau alte sancţiuni celor care nu respectă regulile de circulaţie sau orice altă abatere.

Inspectoratul de Poliţie al judeţului Teleorman a organizat ieri, al sediu, o conferinţă de presă în care a prezentat o statistică a accidentelor de circulaţie care s-au produs de la începutul anului. În ultima perioadă, pentru a stopa fenomenul ascendent al evenimentelor rutiere, agenţii au derulat, săptămâna trecută, o acţiune de combatere şi prevenire. 330 de poliţişti au fost implicaţi în astfel de activităţi şi toate maşinile cu radar au fost în trafic. În prima jumătate a anului în curs, pe raza judeţului au fost înregistrate 37 de accidente grave, în care 12 persoane şi-au pierdut viaţa. Numărul persoanelor decedate este mai mare faţă de aceeaşi perioadă de referinţă a anului trecut. „Conducătorii auto care au provocat accidente nu au experienţă mai mare de cinci ani şi au vârste cuprinse între 30-35 de ani”, a spus adjunctul inspectorului şef. La conferinţa de presă a participat şi şeful Poliţiei Rutiere, Dănuţ Dobre. Acesta a declarat că din cele 38 de evenimente rutiere, 6 s-au produs pe DN 6 (E 70).
Pe parcursul acţiunii desfăşurate săptămâna trecută au fost ridicate 33 de permise de conducere şi 44 de certificate de înmatriculare.

„Au rezoluţie mică, dar ne ajută”

Întrebat dacă în urma filmărilor surprinse de camerele de supraveghere a municipiului reşedinţă de judeţ, montate de administraţia publică locală, cu fonduri europene, s-au aplicat amenzi sau chiar s-au prins infractori, Marian Mitrana a declarat: „Au rezoluţie mică, dar ne ajută”. Acesta a fost completat de Dobre, care a spus că nu pot da amenzi în baza celor surprinse pe camerele de supraveghere, deoarece acestea nu sunt omologate.
Mai mult decât atât, umblă anumite zvonuri prin Alexandria care ar susţine că de fapt, pe filmările camerelor de supraveghere de câteva milioane de euro, ale municipalităţii nu se distinge mai nimic. Nu poţi identifica o persoană după aceste filmuleţe, totul fiind o ceaţă totală. Nu se ştie dacă aceste informaţii sunt adevărate, însă un lucru este cert: pentru oamenii legii, această iniţiativă a municipalităţii nu este foarte eficientă.

înapoi la partea de sus