Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Gheorghe Funar a fost ales preşedinte al PRM, sâmbătă, 27 iulie, la Congresul partidului, care s-a desfăşurat la Alba Iulia, cu 530 de voturi din cele 667 valabil exprimate, în timp ce fostul lider al formaţiunii Corneliu Vadim Tudor a fost exclus, prin vot deschis, unde s-au înregistrat doar patru voturi împotrivă şi trei abţineri.

Noul preşedinte al PRM, Gheorghe Funar, avea să declare la finalul congresului, că PRM va avea puterea de a renaşte. Totodată, acesta crede că partidul are nevoie de unitate, iar părerea unanimă a delegaţilor a fost aceea că se impunea înlocuirea "dictaturii unei singure persoane, a fostului preşedinte Corneliu Vadim Tudor, cu o conducere democratică".

 

Cu toate acestea, tot în 27 iulie, adică exact în ziua congresului, ne parvenea o dezminţire din partea publicaţiei PRM, dar care era datată din 5 iulie, provenind chiar din partea lui Gheorghe Funar, din câte se pare, dar fără a se preciza explicit şi „adrisantul”.

 

Iată ce conţinea această dezminţire a fostului primar de Cluj şi fost secretar general al partidului în ultimii 15 ani:  „Domnule Preşedinte, nu mă aşteptam la un asemenea mesaj telefonic. (n.red. – nu este clar dacă i se adresează preşedintelui interimar al PRM, Dumitru Badea, sau a celui mazilit, C.V. Tudor, dar se poate deduce că-l viza pe cel din urmă, şi nici nu se precizează la ce se referă acel SMS). Eu am caracter!Niciodată nu am candidat şi nu voi candida împotriva Dumneavoastră. Nu m-am ocupat şi nu am stat în spatele dosarului depus la Tribunalul Municipiului Bucureşti. Nerespectarea Statutului P.R.M., destituirile multor preşedinţi, dizolvările de filiale şi excluderile nestatutare ne-au adus în actuala situaţie. Cu ce scop acceptaţi şi doriţi să fie continuate? Ziceaţi că P.R.M. are nevoie şi are avantajul a două guri de tun. Cu înţelepciune şi uniţi vom relansa Partidul România Mare şi îl vom reduce în Parlamentul României. Poporul Român şi Partidul România Mare au nevoie de Unire şi nu de dezbinare şi demolare! Dumnezeu să vă dea gândul cel bun!”

 

Ciudat este că în dezminţire, Funar spune că nu ar candida împotriva lui Vadim, dar ajunge preşedinte în locul acestuia.  Totodată, cel care a ocupat ca interimar funcţia de preşedinte al PRM, şi-anume Dumitru Badea, a reuşit performanţa de a schimba într-o lună aproape toţi preşedinţii de filiale judeţene, iar rezultatul să fie unul de-a dreptul ilar, întrucât PRM are acum câte doi preşedinţi la aproape toate filialele din ţară, inclusiv în Teleorman. Probabil, s-a încercat o simbioză între vechi şi nou, de dragul invocatei unităţi a partidului aflat, oricum, în derivă de peste patru ani.  

 

 

 

 

înapoi la partea de sus