Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Articole filtrate după dată: Iunie 2013

Dormi liniştit, organule!

Somnul autorităţilor este precum cel al pruncilor, profund. Ţi-e şi milă să le trezeşti ca să le dai să sugă niscai bani pentru a avea apoi ce se uşura în pamperşii funcţiilor. În caz că, totuşi, ai avut curajul nebunesc de a le perturba visarea, pregăteşte-te la orăcăieli asurzitoare scoase din gura cea mare a şefilor de instituţii bugetare.

Citeşte mai departe ...

Polaris a mai vrut să facă afaceri cu gunoiul din Teleorman şi în trecut

Teodor Niţulescu confirmă speculaţiile presei privind legăturile dintre apropiaţi ai primarului Constanţei, Radu Mazăre, şi firma care a câştigat licitaţia pentru colectarea şi transportul gunoiului menajer la depozitul ecologic de la Mavrodin. 
Potrivit declaraţiilor pe care acesta le-a făcut, joi, într-o conferinţă de presă, SC Polaris M Holding SRL aparţine unui fost prefect al judeţului Constanţa, iar în perioada primului mandat de prefect al lui Niţulescu, pe vremea când acesta era la PSD, a făcut presiuni să intre în judeţ tot în scopul de a face afaceri cu gunoiul.  
Nina Bucur
„Firma Polaris aparţine fostului prefect al judeţului Constanţa, Martin, unul din apropiaţii lui Radu Mazăre, al cărui băiat este deputat PSD. (…) Pe vremea când eram eu prefect, în primul mandat, la PSD, a venit să ne facă binefaceri şi atunci. Adică să ne strângă gunoiul din judeţ. Şi am refuzat. Dacă vă aduceţi aminte, au fost nişte demonstraţii la Prefectură, atunci. Au adus şi nişte maşini de gunoi”, a declarat Teodor Niţulescu
După un şir lung de contestaţii a licitaţiilor organizate, contractul cu SC Polaris M Holding SRL, pentru colectarea şi transporul deşeurilor menajere din judeţul Teleorman a fost semnat la data de 14 iunie 2013, pentru o perioadă de opt ani.
Nici de celălat operator de la Mavrodin, SC Eco Sud SRL, desemnat cu administrarea depozitului ecologic nu s-a arătat străin Teodor Niţulescu şi a susţinut că ar fi un fel de partener de afaceri al lui Liviu Dragnea, respingând, totodată, speculaţiile că ar fi un apropiat al lui Adriean Videanu.
”Căutaţi pe la Braşov că este un domn acolo căruia domnul Dragnea i-a vândut câteva din proprietăţile dumnealui între care Hanul Diligenţei”, a spus Niţulescu.

Citeşte mai departe ...

Regretatul solist Liviu Vasilică, comemorat la Muzeul Satului

Liviu Vasilică a fost omul care a dus numele Teleormanului pe cele mai înalte culmi ale muzicii populare româneşti. Vocea sa a încântat auzul românilor, iar mândria cu care purta costumul popular, specific zonei noastre ar face invidios orice iubitor de folclor. În data de 2 iulie, maestrul ar fi împlinit 63 de ani, însă, probabil, Dumnezeu a considerat că a bucurat destul oameni,i cu melodiile lui şi l-a luat în Ceruri, în octombrie 2004, după o grea suferinţă.

Citeşte mai departe ...

Şedinţă de Consiliu Local cu scântei la Alexandria

Primarul municipiului Alexandria, Victor Drăguşin a convocat ieri, consilierii locali, în şedinţă ordinară pentru a dezbate subiecte ce ţin de comunitatea locală. Pe ordinea de zi au fost 21 de puncte, unele dintre ele încingând spiritele între aleşi. Ba, chiar la un moment dat, consilierul din partea PD-L, Florin Titirişcă, considerând că preşedintele de şedinţă, Florea Voicilă nu i-a permis să ia cuvântul, s-a ridicat şi a vrut să plece, spunând că e lipsă de respect. După câteva secunde, însă, acesta s-a aşezat şi dezbaterile au continuat.

Citeşte mai departe ...

Elevii romi nu vor să-şi recunoască etnia

  • Publicat în Social

Partida Romilor „Pro-Europa” Teleorman face eforturi pentru a educa copiii de etnie romă, dar şi pentru a-i integra în societate. Astfel, conducerea acestuia doreşte ca viitoarele generaţii de romi să schimbe percepţia comunităţii cu privire la romi, iar aceştia din urmă să devină oameni responsabili, respectaţi, cu locuri de muncă, care să le permită să îşi întemeieze familii şi să trăiască ca orice alt român. În general, romi sunt blamaţi în comunităţile din care fac parte şi chiar dacă marea lor majoritate nu sunt şcoliţi şi nici nu doresc să facă mai mult, sunt şi excepţii, în sensul bun al cuvântului, care trebuie sprijiniţi şi ajutaţi.

Citeşte mai departe ...

Mediatorii vor juca un rol important în stingerea conflictelor

  • Publicat în Social

La 15 februarie 2013, otadă cu intrarea în vigoare a noului Cod Civil, cetăţenii au fost obligaţi ca înainte să se adrese instanţelor de judecată, să treacă pe la mediatori, în speranţa că aceştia vor găsi o modalitate de a stinge un conflict sau de a găsi o soluţie unei probleme, care să fie agreată de ambele părţi. Ba, mai mult decât atât, de la 1 august, oamenii vor fi şi sancţionaţi dacă refuză să meargă la mediator, prin neprimirea reclamaţiei la instanţele judecătoreşti.

Citeşte mai departe ...

Totul la pământ, iar cine scapă, dedesubt!

De la sloganul „nu ne vindem ţara”, românii au ajuns în 23 de ani s-o dea pe degeaba, numai s-o ia cineva. Praful s-a ales din fostele CAP-uri şi ILF-uri. Praful s-a ales şi de sute hectare de teren care nu mai ies la socoteală nici după măsurătorile făcute din satelit, încât în evidenţele cadastrale ale primăriilor este un mare haos, de care au profitat din plin „şmecherii”.

Nimeni nu găseşte soluţii şi toţi aşteaptă să se întâmple afurisita aia de minune. Dar de ce să fie aşa când nu există interes să fie îndreptate mânăriile comise?!

Mă simt ca la loterie, unde mi se spune că bilele sunt măsluite, dar continui să cred ca prostul că voi pune mâna pe potul cel mare. Cu siguranţă compasul e de vină, mama lui de GPS!

Lumea în care ne învârtim ba e rotundă, ba pătrată, după cum iese la măsurătoare. Este de înţeles de ce românului îi dă cu virgulă când e vorba de propriul interes.

Chestia cu respectarea tuturor obligaţiilor ce revin autorităţilor şi instituţiilor implicate care cer de ochii presei să fie luate toate măsurile pentru aplicarea în mod corect şi transparent a dispoziţiilor legale, în spiritul şi litera legii, este pură poezie cu rima după colţ. Spune-i ţăranului asta şi ai să te convingi cât de bine ştie să injure, după ce ani de zile s-a judecat şi pentru o amărâtă de palmă de pământ. Singurii care au făcut burta mare aveau să fie avocaţii, care au zis bogdaproste că timp de 10 ani au avut o pâine bună de mâncat de pe urma acestor procese interminabile. Nici nu aveau cum să fie altfel, căci în 22 de ani nu am fost în stare să facem nişte prăpădite de măsurători ale terenurilor. De tot râsul, mai ales că situaţia se perpetuează, iar soluţiile sunt în aer, nu pe pământ. Teleormănenii sunt obişnuiţi cu o atare stare, încât nici că mai reuşesc să se ridice de la pământ.

Agricultura este la pământ după suita de calamităţi. Industria este ca şi îngropată. Comerţul se află pe marginea gropii, când inflaţia îşi face mendrele cu puterea de cumpărare.

Totul este la pământ, dar refuzăm să vedem o atare realitate, de teamă să nu ne prăbuşim şi psihic. De fapt, nu mai e mult...Căldura a scos, deja, din coclauri, toţi nebunii, încât nu-i mai deosebeşti de beţivani.

Poate că ar fi cazul să ne măsurăm singuri paşii, înainte de a nimeri în vreuna din gropile pe care singuri le-am săpat cândva. Aşa n-ar mai apărea erori la cadastrare, iar din satelit n-am mai fi văzuţi totuna cu pământul, de nu se mai ştie care-i deal, care-i vale şi care-i om aflat la disperare.

 

Citeşte mai departe ...
Abonează-te la acest feed RSS