Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

GRINDINA a făcut ravagii în Teleorman

Foto arhiva Foto arhiva

Vremea capricioasă din ultimele zile a făcut destul pagube în mai multe zone din ţară. Persoane rănite, maşini avariate, copaci smulşi din rădăcină, reţele electrice căzute, drumuri blocate şi culturi agricole distruse, cam acesta ar fi bilanţul furtunii. Dacă la sfârşitul săptămânii trecute, mai multe localităţi din Teleorman au rămas în beznă, din cauza vijeliei, week-endul nu a fost mai plăcut pentru o parte dintre producătorii agricoli din judeţ. Sâmbătă seara, nori negri s-au abătut peste Teleorman, iar la scurt timp a început să plouă cu bucăţi mari de gheaţă. Grindina a distrus mai multe hectare de culturi din zona Cervenia, Izvoarele, spre disperarea oamenilor.

Locuitorii din Cervenia, Izvoarele şi Viişoare au avut parte de un week-end trist. Grădinile cu zarzavaturi, cât şi culturile din câmp au fost distruse de grindina care a făcut ravagii în câteva zeci de minute. Oamenii povestesc că din cer cădeau bulgări de gheaţă, de mărirea unui pumn şi că au pierdut tot ce înseamnă culturi agricole. De la Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman aflăm că stratul de grindină care se formase pe pământ atingea 15 centimetri. Pentru a estima valoarea pagubelor, ziua următoare, în localităţile afectate de fenomenele meteo s-au deplasat comandatul ISU, Liviu Sorinel Sandu şi subprefectul judeţului, Carmen Daniela Dan. După discuţiile cu cetăţenii, dar şi cu autorităţile publice din zonele afectate, s-au stabilit următoarele pagube: peste 6900 de hectare de teren cultivate în câmp au fost afectate de furtună. Mai exact, 940 hectare de grâu; 360 ha porumb; 174 ha orz; 248 ha floarea soarelui; 155 ha rapiţă; 4 ha livezi; 7 ha pepeni; 50 ha vii au fost distruse în comuna Cervenia; aproximativ 1500 ha teren agricol cultivate cu grâu, orz, porumb, floarea soarelui, vii, la Viişoara şi aproximativ 3500 ha teren agricol cultivate cu legume proaspete (ceapă, usturoi, arpagic), pepeni verzi şi galbeni, grâu, orz, orzoaică, porumb, floarea soarelui, vie, pomi fructiferi, în comuna Izvoarele. La nivelul Prefecturii Teleorman au fost constituite comisii care să meargă în teritoriu şi să evalueze situaţia.

 

înapoi la partea de sus