Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Localităţi fără curent, copaci rupţi, drumuri blocate

Furtuna de miercuri noaptea a produs pagube însemnate, în Teleorman. Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, un autoturism, parcat pe strada Dunării din municipiul reşedinţă de judeţ a fost grav avariat, după ce un copac a căzut pe acesta, mai multe localităţi au rămas în beznă, pentru că posturile de transformare s-au defectat şi nu în ultimul rând, mai multe drumuri au fost blocate din cauza copacilor, căzuţi  pe carosabil. Cam acesta ar fi bilanţul vijeliei de miercuri noaptea. Din fericire, nicio persoană pe timpul furtunii nu s-a produs niciun eveniment în care vreo persoană să fie rănită.

 

În alertă maximă au fost pompierii teleormăneni, miercuri noaptea, din cauza ploii căzute. Fulgerele şi descărcările intense au făcut ca mai mulţi copaci să fie doborâţi la pământ, spre disperarea conducătorilor auto. Furtuna a făcut pagube însemnate în Alexandria, unde un copac a căzut pe o maşină. Autoturismul, marca Renault, era parcat pe strada Dunării din oraş, în zona Liceului Teoretic „Constantin Noica”. Pompierii alexăndreni au fost sesizaţi să acţioneze pentru îndepărtarea pomului, în jurul orei 23.00, iar intervenţia a durat aproximativ 40 de minute, folosindu-se în acest caz motoferăstrăul din dotare. Tot militarii detaşamentului din municipiul reşedinţă de judeţ pentru eliberarea drumului judeţean 504, la kilometrul 8. Tot un copac fusese smuls de vijelie şi blocase o direcţie de mers de pe şosea. Pompierii au acţionat mai bine de jumătate de oră pentru eliberarea părţii carosabile. Şi echipajele Detaşamentului de la Videle au avut de furcă miercuri noapte. Aceştia au primit un apel la numărul unic de urgenţă 112, prin care erau sesizaţi de blocarea pe ambele sensuri de mers a drumului judeţean 503, din interiorul localităţii Botoroaga. Acelaşi timp de intervenţie l-au desfăşurat şi pompierii turneni, în localitatea Crângu, pe drumul naţional 52.

7 localităţi au stat în beznă

Imediat după începerea vijeliei, mai multe localităţi au rămas fără electricitate. Ba chiar şi câteva cartiere de la periferia municipiului reşedinţă de judeţ au stat în beznă câteva ore bune, în toiul nopţii. Situaţia a fost mai gravă în mediul rural, pentru că nici ieri, problemele nu se remediaseră. Firma care furnizează energie electrică în Teleorman ne informa, ieri, că 7 sate nu au mai fost alimentate miercuri noaptea, din cauza faptului că au existat deranjamente la 3 linii LEA 20 Kv (2 parţial şi 1 total) şi la 78 de posturi de transformare. De asemenea, aceştia ne aduceau la cunoştinţă că pe parcursul zilei de ieri, 10 echipe de electricieni lucrau pentru remedierea defecţiunilor. Şi, acum, ne întrebăm, pentru că CEZ Distribuţie ne tot bombardează cu comunicate de presă prin care ne înştiinţează că lucrează pentru a înlocui reţelele de electricitate vechi cu unele noi şi nu a existat cătun din judeţul acesta unde să nu se execute astfel de lucrări: de ce în continuare, la o furtună puternică, oamenii trebuie să stea ZILE fără curent electric? Pentru că, trăim în România…
Pompierii le recomandă cetăţenilor să îşi ia măsuri de prevenire în cazul în care se mai anunţă fenomene meteorologice deosebite. Pentru orice situaţie delicată, militarii îi sfătuiesc pe oameni să nu ezite şi să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

înapoi la partea de sus