Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Pe urmele elevilor chiulangii

Foto arhiva Foto arhiva

Nu este pentru prima dată când Inspectoratul Judeţean de Poliţie Teleorman, organizează, împreună cu Inspectoratul Şcolar, acţiuni de prevenire şi combatere a absenteismului. Periodic, echipe de agenţi şi profesori merg în preajma unităţilor de învăţământ, în localuri publice pentru a identifica şcolarii chiulangii. O astfel de acţiune comună s-a desfăşurat pe tot parcursul săptămânii trecute, în mediul urban. Activităţile derulate în această direcţie au ca scop conştientizarea tinerilor cu privire la importanţa şcolii pentru viitorul lor. De asemenea, poliţiştii vor să evite incidentele referitoare la violenţa în şcoli, acesta fiind unul dintre motivele pentru care desfăşoară astfel de activităţi.

Şcoala a devenit pentru elevi, un loc în care merg doar pentru a socializa cu alţi tineri sau un mod în care să-şi petreacă timpul. Cu toate eforturile depuse de dascăli, părinţi şi chiar autorităţi, având în vedere rezultatele proaste de la examenele finale, observăm o lipsă de interes a adolescenţilor în ceea ce priveşte viitorul lor. În toate statisticile elaborate la nivelul inspectoratului şcolar se arată că absenteismul şcolar creşte de la an la an, tocmai de aceea s-a decis să se organizeze diferite acţiuni de identificare a chiulangiilor, uneori chiar tragerea lor la răspundere. Mai mult decât atât, este bine cunoscut faptul că profesorii sunt responsabili de adolescenţi, atâta timp cât aceştia sunt la şcoală, iar dacă se întâmplă ceva cu ei, trebuie să răspundă.

74 de elevi prinşi în baruri

Deschiderea localurilor în preajma unităţilor de învăţământ a fost o afacere profitabilă pentru proprietari, dar în acelaşi timp, un dezavantaj pentru elevi. De-a lungul anilor, s-au deschis foarte multe baruri, restaurante şi cluburi în jurul instituţiilor şcolare.
Potrivit IPJ Teleorman, săptămâna trecută, echipe formate din dascăli şi poliţişti au „colindat” oraşele şi municipiile teleormănene, lung şi-n lat, pentru a identifica elevi chiulangii. Astfel, pe parcursul acţiunii au fost verificate 26 de baruri din apropierea şcolilor, fiind identificaţi 74 de şcolari, care ar fi trebuit să fie la orele de curs. În comunicatul de presă remis de IPJ Teleorman se mai arată că, au participat la această activitate 27 de agenţi şi 16 cadre didactice.
Important ar fi ca, după ce au fost identificaţi, elevii chiulangii să fie traşi la răspundere, într-un fel sau altul. Şcolarii, cel puţin cei din anii terminali trebuie să conştientizeze faptul că mai au mai puţin de două luni până când vor fi puşi în faţa celui mai important examen din viaţa lor, bacalaureatul, iar pentru promovarea acestuia este nevoie de mult studiu.  


înapoi la partea de sus