Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Pedalarea populară

Aud că s-a mai pus în mişcare o formaţiune politică, şi-anume revelaţia momenului, Mişcarea Populară. Era exact ce ne lipsea, dacă mersul trenurilor a ajuns de căruţă în România.

În zi de marţi, ca să le aducă noroc, preşedintele interimar al mişcătoarei formaţiuni politice, deputatul Tomac a anunţat că Partidul Mişcarea Populară, şi-a depus la Tribunal actele pentru înfiinţare. Până aici nimic senzaţional, mi-am zis.

Când am aflat, însă, că sigla şi simbolul Partidului Mişcarea Populară este MĂRUL, mi s-a pus un nod în gât. De fapt, a reacţionat Mărul lui Adam, nu eu.

Până la urmă, nimic nu este mai inspirat decât să alegi ca siglă “mărul”. Este fructul ideal pentru găzduirea viermilor. Iar dacă îmi mai amintesc şi de mărul otrăvit primit de naiva aia de Albă ca Zăpada de la oşcăita de vrăjitoare, atunci pot trece liniştit nu la o cură cu pere, ci cu bere.

Unde mai pui că acest Tomac a făcut pac-pac prin declaraţia potrivit căreia Mişcarea Populară este un partid fătat din dorinţa populaţiei, nicidecum a unor răzrvătiţi aterizaţi din alte partide. Impresionant!... Parcă şi văd poporul ăsta stand la mitinguri cu mărul în braţe şi scandând “Jos viermii politici!”.

Ideea este că proaspătul partid ar avea aderenţi şi-n Teleorman, printre foşti parlamentari şi actuali primari portocalii. Cel puţin aşa se zvoneşte, căci nimeni n-are curaj, deocamdată, să se dea în vileag până nu se coace mărul.

Un lucru e clar, măcar, şi-anume că partidul ionatan e partener cu verde împărat. Altfel spus, Tomac a grăit că între partidul pe care-l conduce şi preşedintele ţării există un parteneriat. De ce am impresia că “parteneriatul” ăsta constă în asigurarea unui nou loc de europarlamentar pentru EBA? Sigur deducţia mea se comportă ca un vierme, altfel nu s-ar fi vârât cu atâta obrăznicie în miezul parteneriatului minunat.

Până la urmă, nimic nu este întâmplător. Cel mai corect era ca Mişcarea Populară să se fi denumit Mişcarea lui Traian. Atunci n-aş mai fi avut ce comenta, căci nici mărul n-ar mai fi existat, ci doar o prea frumoasă ancoră, numai bună pentru acostat în sărăcie.

înapoi la partea de sus