Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Poliţiştii teleormăneni bat din uşă în uşă pentru a stopa furturile din locuinţe

Politistii au intrat in toate scarile de bloc Politistii au intrat in toate scarile de bloc

Timp de două luni de zile, respectiv în mai şi iunie, poliţiştii din cadrul Comaprtimentului de Analiză şiPrevenire a Criminalităţii şi cei de la Proximitate desfăşoară o campanie de prevenire a furturilor din locuinţe, în mediul rural. Această acţiune a luat fiinţă în urma statisticilor elaborate la nivelul Inspectoratului de Poliţie al judeţului Teleorman, care arată, de la an la an, creşteri semnificative a infracţiunilor de furt din case.

Astfel, agenţii se deplasează în toate scările de bloc şi pun în cutiile poştale scrisori cu mesaje sugestive şi măsurile pe care cetăţenii trebuie să le ia pentru a evita astfel de evenimente nedorite. Campania a fost denumită „Nu-ţi scăpa casa din ochi!”. La fiecare sfârşit de an, IPJ Teleorman face un bilanţ al activităţilor derulate de personalul instituţii, iar în 2012, toate rapoartele poliţiei au arătat creşteri semnificative, de 7% anul trecut, de exemplu, la furturile din locuinţe, dependinţe sau anexe gospodăreşti. Activităţile de informare din cadrul acestei campanii se desfăşoară doar în mediul urban, cu toate că marea majoritate a furturilor s-au înregistrat în mediul rural. Întrebaţi dacă au în vedere şi mediul rural, poliţiştii de la Compartimentul de Prevenire au spus că există o astfel de campanie şi că nu neglijează nici această problemă. Cu toate că vor sta de vorbă cu oamenii pe străzi, în pieţe, în zonele aglomerate ale municipiilor şi oraşelor, agenţii teleormăneni vor merge pe fiecare scară de bloc şi vor pune în cutiile poştale scrisori şi pliante cu regulile pe care trebuie să le urmeze oamenii, pentru a nu avea parte de incidente nedorite. Şi vorbim aici inclusiv de cei plecaţi peste hotare, cei care pleacă în vacanţe ş.a.m.d., indiferent dacă aceştia trăiesc la bloc sau la case. Pentru a fi cât mai convingători, poliţiştii au realizat pliante în forma unei locuinţe, ba chiar au creat şi un spot audio, care va fi difuzat la radiourile locale. Spotul poate fi ascultat de toţi teleormănenii pe frecvenţa 90,5 FM, la Radio Unu Alexandria.

Teleormănenii ar putea câştiga o asigurare de locuinţă

Campania „Nu-ţi scăpa casa din ochi!” are şi un partener, o societate de asigurări, Groupama. Această companie are angrenaţi în proiect câţiva reprezentanţi care îi însoţesc pe poliţişti în activităţile derulate. Ba, mai mult decât atât, pe site-ul societăţii de asigurări (www.groupama.ro) a fost creată o secţiune pentru un concurs. Premiul constă într-o asigurare de locuinţă, oferită gratuit de firmă, iar pentru înscrierea în competiţie, cei interesaţi nu trebuie decât să îşi lase datele de contact. Câştigătorul va fi desemnat prin tragere la sorţi. Totodată, exisă şi un număr de telefon (0374.110.110), unde teleormănenii pot suna de luni până vineri, între orele 8.00-20.00, îşi lasă datele personale şi intră automat în concurs.
Pentru campania de prevenire în curs de desfăşurare au fost realizate, la nivel naţional, 11.000 de scrisori care vor ajunge la cetăţeni, 2.700 de broşuri cu recomandări preventive, 100 de afişe, ce vor fi lipite în zonele aglomerate şi un spot audio.

înapoi la partea de sus