Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Regretatul solist Liviu Vasilică, comemorat la Muzeul Satului

Liviu Vasilica ar fi implinit pe 2 iulie, 63 de ani Liviu Vasilica ar fi implinit pe 2 iulie, 63 de ani

Liviu Vasilică a fost omul care a dus numele Teleormanului pe cele mai înalte culmi ale muzicii populare româneşti. Vocea sa a încântat auzul românilor, iar mândria cu care purta costumul popular, specific zonei noastre ar face invidios orice iubitor de folclor. În data de 2 iulie, maestrul ar fi împlinit 63 de ani, însă, probabil, Dumnezeu a considerat că a bucurat destul oameni,i cu melodiile lui şi l-a luat în Ceruri, în octombrie 2004, după o grea suferinţă.

Piesele cântate de acesta, însă, cu pasiune şi dragoste au rămas peste ani la fel de cunoscute. Prin mâna marelui artist au trecut nume mari ale muzicii populare româneşti, care sunt acum consacrate şi se bucură de admiraţia publicului, cum ar fi Gelu Voicu, care nu şi-a uitat mentorul, amintindu-l ori de câte ori are ocazia, al diferite evenimente.
Pentru că se apropie ziua sa de naştere, familia regretatului interpret de muzică populară, sprijinită de Primăria Alexandria, Muzeul Satului din Bucureşti, Florentina Satmari, Eugenia Florea şi realizatorul tv, Elise Stan, dar şi de o mare parte dintre cântăreţii de folclor, care l-au cunoscut pe Liviu Vasilică s-a gândit să-i aducă un omagiu într-un loc pe care l-a vizitat de multe ori şi unde a filmat pentru numeroase emisiuni de televiziune: Muzeul Satului din Bucureşti. Astfel, duminică, 30 iunie, va avea loc un spectacol în memoria lui Liviu Vasilică, în capitală. Organizatorii au invitat nume consacrate ale muzicii populare româneşti, precum Mioara Velicu, Daniela Condurache, Valeria Arnăutu, Maria Butaciu, Elisabeta Turcu, Florin Ologeanu (Teleorman), Viorica Mira (Teleorman). Totodată, pe scenă va urca şi fiul regretatului artist, Florin Vasilică, însoţit de Grupul Teleormanul, acesta din urmă nemai având nevoie de nicio prezentare, deoarece, prin prestaţia lui muzicală a reuşit să demonstreze că are harul moştenit de la tatăl său. Invitaţi de seamă la eveniment sunt actorii Mircea Diaconu şi soţia acestuia, Mioara Lupescu.
Şi fiica maestrului Vasilică, Livia păstrează tradiţia populară şi are un grup de dansatori de muzică populară, care vor fi prezenţi la manifestarea de duminică.

înapoi la partea de sus