Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Şeful Poliţiei Rutiere Videle va rămâne în arest mult timp

Foto arhiva Foto arhiva

Judecătorii Curţii de Apel Bucureşti au decis ca cei trei poliţişti de la Videle acuzaţi de fapte de corupţie să rămână în arest, fiind condamnaţi la ani grei de puşcărie, cu toate că inculpaţii mai au la dispoziţie o calea de atac, şi anume recursul la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie. Este vorba de Cristian Nicuşor Chiran (fost şef la Poliţiei Rutiere Videle), Georgel Buşega (agent rutier, tot la Videle) şi Cristian Constantin Tatoi (agent rutier) au fost arestaţi de anchetatorii teleormăneni la finele anului trecut pentru luare de mită, şantaj şi trafic de influenţă.

Cazul celor trei poliţişti teleormăneni a fost mult mediatizat la acea vreme. Procurorii teleormăneni, sprijiniţi de ofiţerii DGA Teleorman au reuşit să probeze că şeful de la Videle a determinat un agent din subordinea sa, dar şi pe unii inspectori de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul în Transport Rutier să „închidă ochi” şi să nu aplice sancţiuni unor persoane care se ocupau cu transportul de persoane pe raza judeţului Teleorman. Şi actele de corupţie nu se opresc aici, tot Chiran, de data aceasta, împreună cu Buşega au cerut câteva zile mai târziu, tot în luna octombrie 2012, suma de 300 de lei de la un şofer (anchetator sub acoperire), pentru a nu-l amenda. Mai departe, în noiembrie 2012 au găsit un alt bărbat, căruia i-au cerut mită 900 de lei. Toate aceste fărădelegi, însă, se comiteau sub ochii vigilenţi ai investigatorilor.

7 ani de închisoare pentru Chiran

Cristian Nicuşor Chiran a fost arestat preventiv la sfârşitul anului trecut, iar în toată această perioadă, măsura a fost prelungită de magistraţi, cu toate că avocaţii acestuia au cerut eliberarea lui, sub restricţia de a nu părăsi ţara. Judecătorii Curţii de Apel au stabilit, însă, ca acesta să rămână în spatele gratiilor 3 ani şi şase luni şi 2 ani pedeapsă complementară, la celelalte fapte. Dar, legile din ţara asta spun că pedepsele se contopesc, astfel că fostul poliţist are de ispăşit 7 ani de puşcărie şi 3 ani interzicerea unor drepturi. Hotărârea nu este definitivă şi irevocabilă, condamnatul având posibilitatea legală să facă recurs. În schimb, George Buşega a primit, ca pedeapsă principală, 3 ani de închisoare şi 2 ani interzicerea unor drepturi cetăţeneşti. În temeiul legii, însă, aceeaşi instanţă dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere, pe un termen de încercare de 6 ani. Pe durata termenului de încercare, inculpatul trebuie să respecte mai multe măsuri de supraveghere şi obligaţii. Nici Cristian Constantin Tatoi nu a scăpat nepedepsit. Acesta a primit o pedeapsă principală de 4 ani închisoare. În temeiul legii, s-a dispus, însă, suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe un termen de încercare de 7 ani, la fel ca şi în cazul colegului său de suferinţă.

înapoi la partea de sus