Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Teleormănenii afectaţi, din nou, de furia apelor

Foto arhiva Foto arhiva

Deşi, calendaristic vorbind ne aflăm în plină vară, vremea capricioasă, se pare că nu ne dă pace, iar ploile torenţiale nu ne lasă să ne bucurăm de soare. Ba, mai mult decât atât, când se pornesc, precipitaţiile din abundenţă creează adevărate probleme cetăţenilor, apele inundând gospodării şi chiar subsoluri de bloc. Aproximativ 24 de ore a plouat duminică, spre disperarea unor persoane care au fost nevoite să apeleze, spre seară, la personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, pentru a scăpa de apa din curţi.

Teleormănenii nu au avut parte de un week-end însorit, pentru că vremea a fost capricioasă. După ce sâmbătă, temperaturile s-au situat în limitele obişnuite pentru această perioadă a anului, ziua de duminică a adus ploi din abundenţă. Cantităţile însemnate de precipitaţii care au căzut, în mai multe zone ale ţării au făcut ca oraşe întregi să fie inundate, cei care au trebuit să iasă din case pe o asemenea vreme, fiind nevoiţi să meargă prin ape, care pe străzi ajungea până la genunchi.
Potrivit biroului de presă al Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman, personalul specializat a fost solicitat să intervină pentru a scoate apa din patru locuinţe şi gospodării inundate. „Primele două intervenţii au avut loc pe străzile M. Filipescu şi Victorie, din municipiul Alexandria, unde erau inundate două gospodării, ale lui L. T. şi T.  N., apa ameninţând să intre în locuinţe. Pentru evacuarea acesteia, militarii au acţionat cu două motopompe transportabile, în intervalul orar 17.45 - 20.45, până când situaţia a fost remediată, fără a fi înregistrate pagube materiale. Valoarea bunurilor salvate a fost apreciată la suma de 40000 de lei”, se arată în comunicatul de presă remis de instituţie. Trebuie menţionat faptul că, spre seara zilei de duminică, pe străzile din municipiului reşedinţă de judeţ au fost văzute şi echipe ale Apa Serv, care acţionau tot pentru îndepărtarea apei.

Nici locuitorii din mediul rural nu au scăpat de furia apelor

O altă misiune executată cu succes, de această dată de militarii de la Videle, s-a întâmplat în satul Valea Cireşului din comuna Botoroaga. Apa intrase în locuinţa lui V.M., iar pompierii au intervenit cu o motopompă, circa 40 de minute. „În jurul orei 21.40, pe numărul unic de urgenţă 112, pompierii militari alexăndreni au fost solicitaţi să intervină pentru evacuarea apei din subsolul unei clădiri, de pe strada Dunării, sediul unui operator economic, din municipiul Alexandria. Operaţiunea s-a efectuat cu ajutorul unei autospeciale de lucru cu apă ţi spumă şi o motopompă transportabilă, timp de aproximativ două ore, fiind salvate mai multe materiale depozitate acolo, în valoarea de cca. 100000 de lei”, a fost ultima misiune execută de pompieri duminică seara.

înapoi la partea de sus