Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

„Trimite-mi urgent bani pentru avocat”

Astfel de texte primeau victimele, prin sms Astfel de texte primeau victimele, prin sms

Atunci când vor să înşele pe cineva, infractorii găsesc metode dintre cele mai inedite. Cu toate că, prin serviciul de prevenire, Inspectoratul de Poliţie al judeţului Teleorman a făcut publice nenumărate sfaturi pentru cetăţeni, să nu cadă în plasa hoţilor, în ultima perioadă s-au primit sesizări de înşelătorii prin telefon. Vorbim de sume mari de bani (circa 10.000 de lei şi aproximativ 3.000 de euro), pe care trei teleormăneni le-au transferat în conturile unor persoane necunoscute, crezând că le trimit copiilor.

Pentru a evita situaţiile în care teleormănenii pică în plasa escrocilor, Poliţia recomandă ca populaţia să manifestă prudenţă în momentul în care persoane necunoscute pretind că vin din partea unor cunoştinţe pentru a le cere bani sau alte bunuri. În a doua jumătate a lunii mai, Inspectoratul de Poliţie a primit trei reclamaţii privind înşelătorii prin telefon. „Victimele sunt păcălite prin metode menite să adoarmă vigilenţa părţilor vătămate, care plătesc sume mari de bani fără a verifica în mâinile cui ajung acestea. Trei persoane din municipiul Alexandria, municipiul Turnu Măgurele şi municipiul Roşiorii de Vede au reclamat faptul că au contactate telefonic şi au fost înşelate cu sumele de 2.000 lei, 8.000 lei şi, respectiv, 2300 euro, de persoane necunoscute. Suspecţii s-au prezentat drept fiu, ginere sau avocat al fiului/ginerelui părţii vătămate, care pretinde că a fost implicat într-un accident rutier şi are nevoie urgentă de o sumă mare de bani pentru plata daunelor sau spitalizarea persoanelor rănite”, a declarat Adrian Ilicea, purtător de cuvânt al IPJ Teleorman. SMS-urile sunau cam aşa: „Trimite-mi urgent nişte bani. Am avut un accident… trebuie să plătesc avocatul”.
De bună credinţă, cetăţenii contactaţi au trimis banii urgent către destinatar, exact după regulile impuse de escroci, constatând ulterior că totul a fost o minciună.

Mai multe motode de înşelăciune

Metoda de înşelăciune prin sms nu este singura folosită de escroci. Aceştia găsesc tot felul de idei şi după ce se documentează bine înainte, cu privire la familia pe care vor să o prădeze, atacă. În general, victimele care cad pradă unor astfel de infractori sunt persoane în vârstă, care au copiii plecaţi peste hotare sau în alte zone din ţară. „Alături de această metodă, infractorii mai folosesc şi celelalte moduri de operare prezentate în campaniile preventive anterioare, respectiv solicitarea unor sume de bani pentru predarea unor colete care, aparent, sunt trimise de rudele aflate în străinătate ori furtul de bani sau alte bunuri comis de persoane nesupravegheate care pătrund în locuinţa părţilor vătămate sub pretextul vânzării/cumpărării unor bunuri”, a mai spus Ilicea.
Poliţia mai recomandă ca în cazul în care o persoană consideră că a fost abordată de un posibil hoţ să încerce să obţină cât mai multe informaţii de la acesta din urmă (cum ar fi număr de telefon, număr de înmatriculare a autovehiculelor) şi să nu ezite să apeleze numărul unic de urgenţă 112.

înapoi la partea de sus