Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Un băiat de 21 de ani a fost trăsnit

Foto arhiva Foto arhiva

Ca din senin, sâmbătă, după-amiază, norii s-au abătut, din nou peste judeţul Teleorman. Însă, dacă până acum, furtuna a făcut doar pagube materiale, de această dată un fulger s-a „descărcat” asupra unui băiat, de 21 de ani, care se afla pe câmp, în momentul începere vijeliei. Mai multe gospodării din satele Albeşti şi Dulceanca, localităţi arondate comunei Vedea au fost inundate, astfel că şi culturile oamenilor au fost distruse. Mai mult decât atât, apele au intrat în curţile oamenilor, pompierii fiind nevoiţi să intervină în acest sens.

Fenomenele meteorologice extreme din ultima vreme au creat reale probleme cetăţenilor din Teleorman. După o bună perioadă cu temperaturi ridicate, furtuna a făcut ravagii în judeţ. Primii care au resimţit efectele dezastruoase ale vijeliei au fost locuitorii din Izvoarele, Smârdioasa, Cervenia, Bragadiru, chiar şi cei din Alexandria. A urmat o nouă rundă de precipitaţii însemnate, tot spre zona sud a judeţului, la Piatra, din nou Izvoarele şi Smârdioasa. Sâmbătă, 7 iunie, însă, comuna Vedea şi satele arondate au resimţit rezultatele precipitaţiilor abundente, a vântului puternic şi a descărcărilor electrice.
„Un tânăr de 21 de ani din satul Albeşti a murit fulgerat, pe câmp. Furtuna la prins la muncă şi neavând unde să se adăpostească, a căzut victimă naturii dezlănţuite. În urma producerii acestor fenomene meteorologice periculoase, o persoană din satul Albeşti - Cătălin S., de 21 de ani, a fost lovită de trăsnet, pierzându-şi viaţa, iar gospodăriile a opt cetăţeni din satul Dulceanca au fost inundate de apă. În urma verificărilor efectuate în dimineaţa zilei următoare de către doamna subprefect Dan Carmen Daniela şi inspectorul şef al I.S.U. Teleorman, colonel Sandu Liviu Sorinel, s-a luat decizia intervenţiei pompierilor militari roşioreni, cu două motopompe, pentru scoaterea apei din cele opt gospodării şi izolarea fântânilor existente din acea zonă, pentru evitarea riscului de îmbolnăviri. Din cele 8 fântâni izolate, reprezentanţii DSP au luat probe pentru a se verifica calitatea apei, motiv pentru care s-a dispus şi asigurarea de apă potabilă pentru cetăţenii respectivi, până la primirea rezultatelor”, se arată în comunicatul de presă remis de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” al judeţului Teleorman. De asemenea, militarii au acţionat duminică, aproape toată ziua, cu o autospecială pentru scoaterea apei din curţile oamenilor şi pentru desecarea fântânilor existente. Din fericire, apele nu au ajuns şi în casele cetăţenilor.
Nu scăpăm de fenomenele extreme
Prognozele nu sunt favorabile nici pentru perioada următoare. Astfel că, până miercuri, 12 iunie sunt anunţate fenomene meteorologice periculoase, constând în ploi torenţiale, căderi de grindină, descărcări electrice şi vânt puternic cu aspect de vijelie. Şi debitul Dunării este în creştere, ne informează Ministerul Mediului şi Schimbărilor Climatice, astfel că apele fluviului sunt monitorizate, iar la nivelul fiecărui comitet local pentru situaţii de urgenţă au fost luate măsuri pentru evitarea unor catastrofe.

înapoi la partea de sus