Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Vrând să demoleze un perete, o femeie a găsit o grenadă

Foto arhiva Foto arhiva

În ultimii ani, pe raza judeţului Teleorman s-au descoperit foarte multe materiale pirotehnice din cel de-al doilea război mondial şi nu numai. O parte dintre cetăţenii care au descoperit muniţia au anunţat organele abilitate, să ridice şi să transporte aceste materiale în locuri sigure, dar au existat şi situaţii în care grenadele au fost găsite la centrele de primire de fier vechi. Teleormănenii au mai descoperit grenade şi atunci când efectuau lucrări agricole în gospodării sau pe terenurile arabile. Pompierii recomandă ca în cazul în care se descoperă astfel de obiecte, să nu se atingă şi să se anunţe imediat incidentele.

Marţi, după amiază, echipa pirotehnică a Inspectoratului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă „A.D. Ghica” Teleorman a fost sesizată să intervină într-un astfel de caz. De fapt, o femeie din Turnu Măgurele descoperise o grenadă defensivă, în timp ce demola un zid vechi al unei anexe şi pentru a nu se întâmpla o tragedie, proprietara a anunţat imediat poliţia din municipiul Turnu Măgurele. La rândul lor aceştia au sesizat echipa pirotehnică a ISU, care au desfăşurat misiunea fără probleme.
Nu este prima acţiune de acest gen desfăşurată de militarii teleormăneni. De la începutul anului şi până acum, au mai fost identificate alte trei grenade, toate acestea efectuându-se fără alte evenimente neplăcute.

Recomandările pompierilor

Pentru a evita producerea unor tragedii, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Teleorman sfătuieşte populaţia să respecte anumite reguli. Astfel, este interzisă: atingerea muniţiilor cu mâna sau cu alte obiecte; ridicarea, transportul şi introducerea muniţiilor în diferite încăperi sau locuinţe; comercializarea acestora prin agenţii de colectare a deşeurilor feroase şi neferoase; lovirea sau mişcarea muniţiilor găsite în pământ sau la suprafaţă; introducerea muniţiilor în foc; topirea elementelor metalice ale muniţiilor; tăierea muniţiilor cu fierăstrăul, scule electrice sau prin sudură; folosirea muniţiilor pentru improvizarea diverselor unelte; utilizarea pulberilor şi explozivilor provenite din muniţii în scopuri artizanale; demontarea de la muniţii a focoaselor sau a altor elemente componente; precum şi folosirea pentru joacă, de către copii, a elementelor de muniţie.
Reamintim că persoane care descoperă întâmplător materiale pirotehnice neexplodate trebuie să anunţe imediat cel mai apropiat post de poliţie sau să apeleze numărul unic de urgenţă 112.
ntul.

înapoi la partea de sus