Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Îmi iei permisul, te las fără curent electric! Recomandat

Îmi iei permisul, te las fără curent electric! Îmi iei permisul, te las fără curent electric!

Dacă în urmă cu mulți ani de zile, polițistul era respectat, uniforma și statului acestuia impunând în rândul populației o anumită conduită, în ziua de astăzi, acesta poate deveni ușor victima unor cetățeni fără frică. Este adevărat că uneori este și vina omului legii, care prin comportamentul său nu poate genera sentimente de apreciere și stimă din partea celorlalți.

Și am putea vorbi aici de situațiile când, pentru niște câștiguri ilegale, polițiștii se fac preș în fața unor interlopi, care cred că pot cumpăra orice, cu bani. Însă, nu trebuie să generalizăm, deoarece forțele de ordine mai au încă oameni care își fac treaba în spiritul și litera legii și nu țin cont nici de amenințări sau șantaj. Cazul pe care îl vom prezenta în rândurile ce urmează pare a fi un scenariu de film polițist, doar că povestea este cât se poate de reală, i s-a întâmplat unui agent de poliție din Alexandria. Dar, să nu ne pirdem în detalii și să începem cu începutul. Polițistul rutier se afla în timpul serviciului în noaptea de 29-30 ianuarie 2013, a oprit în trafic o autoutilitară, iar la volanul acesteia se afla un bărbat în stare de ebrietate. Nimic spectaculos până acum. Șoferul, un bărbat de 39 de ani din municipiul reședință de județ consumase mai multe pahare de alcool înainte de a se urca la volan, dovadă stând rezultatul aparatului etilotest cu care a fost testat și care a arătat o îmbibație de 0,84 alcool pur în aerul expirat. Acest fapt l-a determinat pe agentul rutier să-l conducă la spital pentru a-i fi recoltate probe biologice. Cum era și firesc, omul legii i-a ridicat permisul de conducere și-a făcut dosar penal. Ei, și acum lucruile devin mult mai seriose, iar șoferul prins în offside face gafă după gafă. Nu era suficient că fusese prins beat criță la volan, dar cetățeanul nostru, șoferul, la auzul veștii că va rămâne pieton devine recalcitrant, violent și chiar îl amenință pe agent. Făcând uz doar de legile în vigoare, polițistul îi mai întocmește un dosar penal pentru ultraj.
Familia polițistului, victimă colaterală
Deși amenințările și cuvintele greu de reprodus au curs în noaptea respectivă, ziua următoare i-a adus conducătorului auto și mai multe probleme. Cu toate că se trezise din beție, acesta a vrut să îi dea o lecție agentului, că doar el este mai presus de lege și nimeni nu se pune cu el și a mers, însoțit de alte două persoane la locuința părinților polițistului (părinții agentului locuiesc în mediul rural, în localitatea Siliștea). Ajuns la poarta bătrânilor, acesta le spune că este angajat la societatea de distribuire a energiei electrice și că trebuie să înlocuiască contorul. Oamenii de bună credință le dau voie să intre în gospodăria lor și chiar le indică locul unde era amplasat contorul. Cei trei bărbați schimbă contorul, fără a întocmi, însă, documentele necesare, ba, mai mult decât atât, îi lasă pe oameni în beznă. La plecare, suspectul îi spune tatălui că i-a întrerupt curentul pentru că fiul acestuia i-a luat permisul de conducere. Cum era și firesc, nici polițistul și nici părinții acestuia nu s-au speriat de amenințările bărbatului și au anunțat organele competente, respectiv au depus plângeri atât la Inspectoratul de Poliție, cât și la firma la care acesta lucra, care de altfel a intervenit prompt și a remediat problema furnizării serviciului. Acum, doar procurorii mai pot soluționa aceste spețe, iar dacă bărbatului îi mai trece prin cap un alt scenariu să îi facă rău agentului rutier, s-ar putea să ajungă chiar după gratii.

 

înapoi la partea de sus