Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Au început înscrierile pentru examenului de bacalaureat

Foto arhiva Foto arhiva

Pentru elevii de liceu din anii terminali urmează o perioadă de foc. „Examenul maturităţii”, aşa cum mai era denumit  bacalaureatul bate la uşile lor, acesta fiind o treaptă importantă în viaţa oricărei persoane.

Teleorman news prezintă calendarul examenului de bacalaureat, pentru sesiune iunie-iulie 2013, deşi, dacă ar fi să analizăm procentele de promovabilitate din anii anterior (dezastruoase de altfel), am putea crede că acest „obstacol” nu mai prezintă interes pentru liceeni. Potrivit anexei 1 la ordinul MECTS nr. 5610/31.08.2012, privind organizarea şi desfăşurarea examenului de bacalaureat naţional, prima etapă a început deja, şi anume înscrierea candidaţilor, procedură demarată ieri, 27 mai. Acelaşi traseu trebuie să îl urmeze şi absolvenţii de liceu care nu au reuşit să promoveze bac-ul în anii anteriori. Şi aceştia trebuie să se înscrie, până vineri, 31 mai 2013, când de altfel se încheie şi cursurile pentru clasele a XII-a şi a XIII-a. În intervalul 10-12 iunie se va desfăşura evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română, respectiv proba A. Apoi, în zilele de 12-14 iunie, vor susţine evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, acolo unde este cazul, iar în intervalul 17-21 iunie, evaluarea competenţelor digitale, proba D. Pentru limba străină la alegere, examenul se va susţine în perioada 25-28 iunie, iar de pe 1 iulie încep probele scrise, până pe 5. Trei zile mai târziu, pe 8 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 12.00) şi în aceeaşi zi se vor depune şi contestaţiile (până la ora 16.00). În intervalul 9-11 se vor rezolva contestaţiile, iar pe 12 iulie se afişează rezultatele finale.

înapoi la partea de sus