Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Circa 4000 de elevi teleormăneni susţin Bacalaureatul

Foto arhiva Foto arhiva

Sesiunea de vară a examenului de bacalaureat a început ieri, cu proba de limbă română, oral. Timp de două zile, aproximativ 4000 de elevi vor trebui să îşi arate competenţele lingvistice şi să demonstreze că în cei patru ani de liceu au reuşit să adune suficiente cunoştinţe pentru a promova cel mai important examen din viaţa lor. La nivelul Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman au fost create 12 centre de examen şi trei de corectare. Toate sălile cu curs unde se va susţine fiecare probă a Bacalaureatului au fost dotate cu camere de supraveghere, astfel că şcolarii vor fi atent monitorizaţi.

Urmează două săptămâni de foc pentru liceenii teleormăneni, din anii terminali. După ce s-au distrat la banchet, au plâns sau au râs alături de colegi patru ani de zile, a venit momentul să arate cât de bine pregătiţi pornesc în viaţă. Cel mai important examen, denumit şi „examenul maturităţii” a început de ieri şi ţine până pe 12 iunie. Potrivit IŞJ Teleorman, la această sesiune s-au înscris pentru a susţine bac-ul, 4088 de elevi, dintre aceştia circa 800 sunt tineri care nu au reuşit să promoveze examenul în anii anteriori şi îşi încearcă norocul anul acesta. Emoţiile au fost mari, mai ales că rezultatele obţinute de adolescenţi în ultimii ani au fost dezastruoase. În Alexandria sunt cinci centre de examen, la Colegiul Naţional „A.D. Ghica”, unde au fost arondaţi şi elevii de la profilul vocaţional şi real de la Liceul Pedagogic „Mircea Scarlat”; la Liceul Tehnologic „Nicolae Bălcescu”; Liceul Tehnologic nr. 1; Liceul Teoretic „Constantin Noica”, unde vor susţine examenul de bacalaureat şi absolvenţii de liceu de la Olteni şi Drăgăneşti Vlaşca şi de asemenea, a fost creat un centru la Liceul Teoretic „Al. I. Cuza”, unde dau şi elevii de la profilul uman al Liceului Pedagogic din municipiul reşedinţă de judeţ. La Roşiorii de Vede, au fost constituite trei centre, şi anume la Liceul Tehnologic „Emil Racoviţă”, Liceul Tehnologic „Virgil Madgearu” (aici vin şi absolvenţii de la Saligny) şi la Colegiul Naţional „Anastasescu” (unde vor susţine examenul şi cei de la Liceul Tehnologic nr. 2. În schimb, la Turnu Măgurele şi la Videle au fost stabilite câte două centre (Turnu: la Colegiul Tehnic „David Praporgescu”, unde dau şi cei de la „Unirea”; Liceul Teoretic „Marin Preda”, unde dau şi cei de la „Sf. Haralambie” şi Seminarul Teologic”).

Calendarul bacalaureatului, sesiunea de vară

După proba de limbă română, oral, în zilele de 12-14 iunie, a fost programată evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală la limba maternă, acolo unde este cazul, iar în intervalul 17-21 iunie, evaluarea competenţelor digitale, proba D. Pentru limba străină la alegere, examenul se va susţine în perioada 25-28 iunie, iar de pe 1 iulie încep probele scrise, până pe 5. Trei zile mai târziu, pe 8 iulie se vor afişa rezultatele (până la ora 12.00) şi în aceeaşi zi se vor depune şi contestaţiile (până la ora 16.00). În intervalul 9-11 se vor rezolva contestaţiile, iar pe 12 iulie se afişează rezultatele finale.    

înapoi la partea de sus