Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

De la Adam şi Eva încoace, aceeaşi poveste despre măr, trasă mai mult de păr Recomandat

De la Adam şi Eva încoace, aceeaşi poveste despre măr, trasă mai mult de păr

Nimeni nu se înghesuie să asigure merele elevilor, aşa cum se stipulează în Hotărârea de Guvern emisă la sfârşitul anului trecut, prin care Guvernul României iniţia programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în şcoli în anul şcolar 2012–2013, obligaţia fiind aceea ca fiecare elev să primească gratuit un măr pe zi.

Problema este că nu prea se întrevede vreo afacere pentru cei care ar putea să le asigure elevilor aceste mere, întrucât valoarea a fost stabilită la suma de 0,37 lei plus TVA, iar pentru Teleorman s-a repartizat deja suma de 952,63 lei, necesară achiziţionării de mere pentru cei 27.887 elevi din clasele I–VIII şi pregătitoare. Cu banii în cont pentru merele elevilor, dar fără ofertanţi, Consiliul Judeţean Teleorman s-a văzut nevoit să iniţieze, la data de 11 ianuarie 2013, procedura legală de achiziţie şi distribuţie a fructelor proaspete în şcoli, documentaţia fiind validată de Autoritatea Naţională pentru Reglementarea şi Monitorizarea Achiziţiilor Publice (ANRMAP). Iniţiativa, însă, a pălit, întrucât până la data de 5 februarie, când a fost stabilit termenul limită de depunere a ofertelor, nimeni nu a răspuns cu oferte, iar procedura s-a anulat de drept, în conformitate cu prevederile legale. Chiar dacă oferta cu bani nu atrage niciun producător, procedura a fost din nou reluată, având stabilit un nou termen limită de depunere a ofertelor, şi-anume data de 26 martie. Se pare, însă, că istoria se repetă, întrucât potrivit reprezentanţilor Consiliului Judeţean Teleorman, nici până astăzi, 19 martie, nu a fost înscrisă vreo ofertă, iar până marţea viitoare nu mai este decât o săptămână, timp în care elevii vor rămâne vitregiţi de merele promise. La nivel naţional, pentru achiziţionarea acestor mere se vor cheltui nu mai puţin de opt milioane de euro, din fonduri comunitare, plus alte patru milioane date de statul român, în speranţa că astfel vor hrani sănătos toţi elevii între clasa întâi şi a opta de la stat şi privat. Ministerul Agriculturii pune, însă, o condiţie, şi-anume aceea ca merele să fie româneşti. Probabil şi acesta este motivul pentru care întârzie să apară ofertele de produse şi preţ, întrucât cea mai mare cantitate de fructe distribuită pe piaţa românească provine din import. Este o realitate de care nu se poate face abstracţie.

înapoi la partea de sus