Menu
Alexandra Ignat, primul nou-născut de Zilele oraşului

Alexandra Ignat, primul nou-născut …

Aşa cum ne-a obişnuit dej...

Un japonez,un englez şi un român, cetăţeni de onoare ai Alexandriei

Un japonez,un englez şi un român, c…

Anul acesta, municipalita...

OUG 77/2013 a subţiat organigrama Consiliului Judeţean Teleorman

OUG 77/2013 a subţiat organigrama C…

Ordonanţa pentru stab...

De dragul Educaţiei...  Consilierii locali au reuşit să umfle buzunarele firmelor de proiectare cu peste 6 miliarde de lei vechi

De dragul Educaţiei... Consilierii…

Fără să aibă prea mul...

Ce l-a determinat pe Funar să facă o astfel de dezminţire?

Ce l-a determinat pe Funar să facă …

Gheorghe Funar a fost...

Prev Next

Teleorman News

A+ A A-

Doar două eleve au reuşit să ia 10 la Bacalaureat

Rezultatele la bacalaureat au fost afisate la ora stabilita Rezultatele la bacalaureat au fost afisate la ora stabilita

Elevii teleormăneni care au susţinut „examenul maturităţii” au terminat cu emoţiile. Pentru unii dintre ei, cei care au promovat bacalaureatul, vacanţa acum începe, iar distracţia este singurul cuvânt pe care îl mai rostesc zilele acestea. Însă, de cealaltă parte, cei care au picat bac-ul trebuie să pună „burta pe carte”, deoarece peste câteva luni, vor trece din nou prin emoţiile celui mai important examen din viaţa lor. În Teleorman, doar două eleve, de la Liceul Teoretic „Marin Preda” din Turnu Măgurele şi Liceul Pedagodic „Mircea Scarlat” au reuşit să obţină notă maximă, 10 pe linie.

Andreea Daniela Bălaşa din municipiul de la Dunăre şi Andreea Stancu, care a învăţat la unitatea şcolară din municipiul reşedinţă de judeţ sunt „olimpicele” bacalaureatului de anul acestea. După cei patru ani de studiu, pregătire intensă şi responsabilitate, acestea au reuşit să obţină nota 10 la toate materiile date la bac. Aceste note arată că dacă vrei, se poate, iar nouă nu ne rămâne decât să le felicităm şi să ne mândrim că iată, deşi promovabilitatea este destul de mică, Teleormanul a dat două eleve exemplu.

Teleormanul, penultimul judeţ la bacalaureat

Nici anul acesta, judeţul nostru nu stă prea bine la capitolul promovabilitate la bac. Potrivit Inspectoratului Şcolar Judeţean Teleorman, puţin peste 35% dintre elevii teleormăneni au reuşit să obţină medii de 6 şi peste 6. Ca niciodată, rezultatele s-au afişat la ora stabilită în calendarul de desfăşurare a bacalaureatului, adică ieri, 8 iulie, la ora 12.00. În curţile unităţilor şcolare din Alexandria, se plângea, se râdea, se ţipa, unii pentru că nu promovaseră, alţii din cauza faptului că nu reuşiseră să promoveze. Nu se mai înţelegea nimic. Emoţiile au fost mari, iar presiunea la care au fost supuşi şcolarii până la aflarea rezultatelor a fost imensă. Pe lângă elevi, mai erau şi părinţi, la fel de emoţionaţi, ca şi odraslele lor.
Faţă de anul trecut, procentul de promovabilitate este puţin mai mare, cu 6 puncte, însă, chiar şi aşa, potrivit site-ul edu.ro, acolo unde au fost afişate rezultatele din toată ţara, judeţul Teleorman se situează pe penultimul loc, urmat de Ilfov. „Din 4088 elevi înscrişi au fost prezenţi 3776, 9 elevi au fost eliminaţi, 312 neprezentaţi, evaluându-se astfel 3767 de elevi. (…) Dintre elevii teleormăneni care au susţinut probele examenului de Bacalaureat – 2013, 35,22% au promovat acest examen. Faţă de anul şcolar 2011-2012, s-a înregistrat o creştere a promovabilităţii de la 29,11% (înainte de contestaţii) la 35,22%. Această creştere s-a datorat şi faptului că subiectele au fost diferenţiate în funcţie de profil/specializare”, se arată în comunicatul de presă remis de IŞJ Teleorman.

Elevii picaţi mai au o şansă la contestaţii

Potrivit calendarului de derulare a examenului de bacalaureat, elevii nemulţumiţi de notele obţinute au avut la dispoziţie patru ore pentru a depune contestaţii, asta de la ora la care s-au afişat rezultatele. Astfel că, termenul de depunere a acestora a expirat ieri, la 16.00. Contestaţiile se rezolvă în intervalul 9-11 iulie, iar pe data de 12, se vor şti rezultatele finale. Probabil că, acestea nu vor influenţa foarte mult procentul de promovabilitate de anul acesta, ca să claseze Teleormanul pe loc fruntaş în clasamentul la nivel naţional.

înapoi la partea de sus